ΡΕΤΥΝΑΛΔΕΥΔΗ: ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΡΙΟ ΤΗΣ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ Α

ΡΕΤΥΝΑΛΔΕΥΔΗ: ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΡΙΟ ΤΗΣ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ Α

Αρχική Ομορφιά ΡΕΤΥΝΑΛΔΕΥΔΗ: ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΡΙΟ ΤΗΣ ΒΙΤΑΜΙΝΗΣ Α

Ήταν το 1996 όπου αποδείχθηκε ότι το συναρπαστικό μόριο της βιταμίνης Α μπορεί να αλλάξει καθολικά την κυτταρική λειτουργία του δέρματος κατά την τοπική εφαρμογή του δρώντας τόσο στην επιδερμίδα όσο και στα βαθύτερα στρώματα του χορίου. Αν και αρχικά χρησιμοποιήθηκε στην ακμή , γρήγορα αποκαλύφθηκε η αντιγηραντική της δράση και τοποθετήθηκε στην λίστα των ΤΟΡ αντιοξειδωτικών συστατικών.

images

Η βιταμίνη Α διεγείρει τους ινοβλάστες του χορίου και αναστέλλει τις καλλαγενάσες (ένζυμα που καταστρέφουν το κολλαγόνο) – ώστε να αυξηθεί η παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης, μειώνοντας τις ρυτίδες ενώ αυξάνει και τη ροή του αίματος στην επιφάνεια του δέρματος βοηθώντας στην λήψη θρεπτικών συστατικών και οξυγόνου των επιδερμιδικών κυττάρων. Εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου της επιδερμίδας που παράγονται από τον ήλιο, βελτιστοποιώντας την υπεριώδη προστασία της ενώ ταυτόχρονα βοηθά στην εξάλειψη των προκαρκινικών αλλοιώσεων του δέρματος. Επίσης μειώνει την συσσώρευση κοκκίων μελανίνης βελτιώνοντας την ομοιόμορφη όψη του δέρματος, μειώνοντας τις καφές κηλίδες του προσώπου ενώ αυξάνει την απολέπιση της επιδερμίδας καθιστώντας την ομαλή και ομοιόμορφη. Επίσης, μειώνει την παραγωγή του σμήγματος , αυξάνει την ενυδάτωση του δέρματος καθώς και τον ρυθμό επούλωσης των ουλών ακμής.

Όλες οι μορφές τοπικής βιταμίνης Α είναι ισχυρές και αποτελεσματικές. Κυρίως υπάρχει με την μορφή ρετινόλης, ρετιναλδεύδης και ρετινοικού οξέος. Η διατροφή μας (κρόκος αυγού, το βούτυρο & το μουρουνέλαιο τα οποία είναι πλούσια σε β-καροτίνη, την οποία το ήπαρ (συκώτι) τη μετατρέπει σε ρετινόλη) παρέχει ρετινόλη στα επιδερμιδικά κύτταρα τα οποία την μετατρέπουν πρώτα σε ρετιναλδεΰδη και στη συνέχεια σε ρετινοϊκό οξύ, ανάλογα με τις ανάγκες του οργανισμού.

Επειδή η ρετινόλη είναι ένα αρκετά ερεθιστικό μόριο προκαλώντας έντονα συμπτώματα σε ευαίσθητες επιδερμίδες αλλά και με την πάροδο του χρόνου επιβραδύνεται η μετατροπή της σε ρετινοικό οξύ, ξεκίνησε η απευθείας χορήγηση στο δέρμα της σταθεροποιημένης  ρετιναλδεύδης, του μορίου που απέχει μόλις ένα μεταβολικό βήμα πριν το ρετινοικό οξύ, η οποία αυξάνει τα αποτελέσματα έως και 11 φορές ταχύτερα και διεισδύει σε βαθύτερα στρώματα επιτυγχάνοντας ενισχυμένη αντιγήρανση.

Η ιδανική χρήση της είναι 2-3 φορές την εβδομάδακάθε βράδυ πριν τον ύπνο ενώ η εφαρμογή της πρέπει να συνδυάζεται και με την χρήση άλλων αντιοξειδωτικών το πρωί καθώς και αντηλιακού. Αποφυγή χρήση της στην διάρκεια εγκυμοσύνης, θηλασμού και σε άτομα με έντονη φωτοευαισθησία.

myeyzin.gr

Συγγραφέας: aggeliki
Ετικέτες

Login

Lost your password?

Send this to friend