ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ: VIT C ΤΟ ΠΡΩΙ – VIT A ΤΟ ΒΡΑΔΥ

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ: VIT C ΤΟ ΠΡΩΙ – VIT A ΤΟ ΒΡΑΔΥ

Αρχική Ομορφιά ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ: VIT C ΤΟ ΠΡΩΙ – VIT A ΤΟ ΒΡΑΔΥ

Ένα πολύ όμορφο πρωτόκολλο αντιγήρανσης αποφάσισα να σας παρουσίασω που συνδυάζει δύο πολύ βασικές βιταμίνες που μπορείτε να αναζητήσετε εύκολα σε δερμοκαλλυντικά που κυκλοφορούν. Οιβιταμίνες Α και C θεωρούνται τα θεμέλια συστατικά της αντιγήρανσης και μπορούν με προσοχή να συνδυαστούν επιτυγχάνοντας ένα πολύ φρέσκο αποτέλεσμα στο πρόσωπό σας.

Η βιταμίνη C το πρωί και η βιταμίνη Α το βράδυ!

images

 

Η βιταμίνη C, με μορφή σέρουμ για καλύτερη απορρόφηση, θα πρέπει να εφαρμόζεται ως ένα ελαφρύ στρώμα κάθε πρωί ύστερα από καλό καθαρισμό του προσώπου σας (με κάποιο σαπούνι ή λοσιόν που μπορούν να περιέχουν και εκείνα βιταμίνη C) και μετά να συνδυάζεται είτε με την ενυδατική σας είτε με κάποιο καλό αντιηλιακό προιόν. Ο μύθος για μη εφαρμογή της τα πρωινά λόγω κινδύνου δημιουργίας παναδών από τον ήλιο θα πρέπει να καταρριφθεί καθώς η χρήση της επιβάλλεται τα πρωινά καθώς ως ισχυρό αντιοξειδωτικό προστατεύει από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες (μαζί με την συνεργική πάντα δράση του αντιηλιακού σας).

Η βιταμίνη C θεωρείται το αντιοξειδωτικό της νιότης και ένα από τα βασικά συστατικά για την σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Όσον αφορά το δέρμα ενεργοποιεί τα ένζυμα που αναζητούν και καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου που προκαλούν την φωτογήρανση του δέρματος (λεπτές ρυτίδες) ενώ βοηθά και στην αναγέννηση της γλουταθειόνης και της βιταμίνης Ε, βασικοί παράγοντες ενυδάτωσης του δέρματος. Παράλληλα ενεργοποιεί την παραγωγή του κολλαγόνου δίνοντας έτσι την βασική θεμέλια ουσία στο δέρμα μας για να είναι πιο σφιχτό και λαμπερό. Παράλληλα ρυθμίζει την λιπαρότητα του δέρματος, ανασυγκροτεί το υδρολιπιδικό φίλμ της επιδερμίδας και συσφίγγει τους διεσταλμένους πόρους. Τέλος, η λευκαντική δράση της βιταμίνης C είναι γνωστή, γι’ αυτό χρησιμοποιείται σε προϊόντα και θεραπείες για λεύκανση δέρματος από πανάδες και δυσχρωμίες, σημάδια ακμής.

Όσον αφορά την βιταμίνη Α θα πρέπει να εφαρμόζεται κάθε βράδυ αφού καθαριστεί καλά και πάλι το πρόσωπο και στεγνώσει (15 λεπτά αναμονή). Στην αρχή μπορεί να προκαλέσει μια μικρή απολέπιση του προσώπου όμως το αποτέλεσμα της φαίνεται σταδιακά και μακροχρόνια. Στην αρχή της εφαρμογής του πρωτοκόλλου μου μπορείς να την εφαρμόζεις στο πρόσωπό σου ανά 3 βράδια και εν συνεχεία μετά από προσαρμογή του δέρματός σου ανά 2 βράδια. Πάντα πρέπει να συνδυάζεται με χρήση αντιηλιακού το αντίστοιχο πρωινό ενώ μετά την εφαρμογή της ως σέρουμ μπορεί να συνδυαστεί και με την χρήση κάποιας ενυδατικής κρέμας.

Η ρετινόλη (μια μορφή της βιταμίνης Α) αν και αρχικά χρησιμοποιήθηκε για την διόρθωση της ακμής , γρήγορα αναδείχθηκε η αντιγηραντική της δράση! Αποτελεί και εκείνη ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό όπλο έναντι των ελεύθερων ριζών ασκώντας προστατευτική δράση έναντι των υπεριωδών ακτινοβολιών του δέρματος. Ελέγχει την διαίρεση των κυττάρων της επιδερμίδας ενώ αναστέλλει την κολλαγενάση , ένζυμο που διασπά το κολλαγόνο του δέρματος ενισχύοντας παράλληλα την σύνθεση του υαλουρονικού οξέος. Τέλος, μέσω της δράσης της στα κερατινοκύτταρα αποτρέπει στην εμφάνιση υπερκερατινοποίησης και των μαύρων στιγμάτων στο δέρμα μας.

Το πρωτόκολλο αντιγήρανσης λοιπόν περιλαμβάνει

Βιταμίνη C κάθε πρωί και χρήση αντιηλιακού προιόντος με SPF 30

+

Βιταμίνη Α κάθε 3ο βράδυ για την πρώτη εβδομάδα και μετά κάθε 2ο βράδυ για τις επόμενες δύο εβδομάδες σε συνδυασμό με κάποια ενυδατική μετά.

myeyzin.com

Συγγραφέας: aggeliki
Ετικέτες

Login

Lost your password?

Send this to friend