ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΑΓΙΚΑ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΓΗΡΑΝΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΑΓΙΚΑ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΓΗΡΑΝΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Αρχική Ομορφιά ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΑΓΙΚΑ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΓΗΡΑΝΣΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Ο μαγικός κόσμος της αντιγήρανσης δε σταματά ποτέ και όποτε πέφτει στα χέρια μου ένα προϊόν λατρεύω να αναζητώ τα μυστικά της φόρμουλά του. Έτσι, δοκιμάζοντας το Rejuvenating serum Factor G RENEW της Sesderma πέρα ότι ενθουσιάστηκα από την υφή του αλλά και την άμεση απορρόφησή του (κάτι που περίμενα ως ένα ακόμα προϊόν Νανοτεχνολογίας) αναζήτησα τι προσφέρει το τόσο δυνατό αποτέλεσμα που υπόσχεται. Πέρα των φυτικών βλαστοκυττάρων και των 9 αυξητικών παραγόντων που περιέχει (και θα αναλύσουμε σε επόμενο post) ,factorg serum η μυστική συνταγή της επιτυχία του είναι ότι συνδυάζει τρία τοπ αντιοξειδωτικά συστατικά που αυτή την εποχή μονοπωλούν το παγκόσμιο ενδιαφέρων της Κοσμετολογίας. Τα ονόματά τους εργοθειονίνη, κουεσερτίνη και πτεροστιλμπένη με μηχανισμό δράσης σε διαφορετικό κυτταρικό επίπεδο και με δράση που είναι μαγευτική…

Ανακαλύψτε τα μαζί μου, αναλύοντάς τα όσο πιο απλά γίνεται αλλά πάντοτε με επιστημονικό πλαίσιο!

ΕΡΓΟΘΕΙΟΝΙΝΗ (ERGOTHIONEINE)
Η εργοθειονίνη είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό αμινοξύ, που υπάρχει με φυσικό τρόπο στο σώμα μας, βρίσκεται μάλιστα σε υψηλές συγκεντρώσεις γύρω από τα κύτταρα του οργανισμού μας που υπόκεινται βλάβες από ελεύθερες ρίζες οξυγόνου από το οξειδωτικό stress και τις υπεριώδεις ακτινοβολίες. Συγκεκριμένα το αμινοξύ αυτό προστατεύει τα μιτοχόνδρια των κυττάρων από τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου και μάλιστα διορθώνει βλάβες του μιτοχονδριακού DNA , που εκεί βασίζεται η anti-aging δράση του. mushroomsΤο μειονέκτημα είναι ότι το αμινοξύ αυτό επειδή δεν μπορεί να συντεθεί εύκολα και επειδή το δέρμα μας είναι το τελευταίο όργανο του σώματος μας που λαμβάνει τα οφέλη οποιασδήποτε πρόσληψης θρεπτικών ουσιών μέσω διατροφής (σε υψηλή συγκέντρωση βρίσκεται στα μανιτάρια, πίτουρο βρώμης, μαύρα και κόκκινα φασόλια, κόκκινο κρέας), είναι καλύτερο να εφαρμοστεί τοπικά για να αυξήσει την προστασία των ινοβλαστών του δέρματος. Είναι τοπ συστατικό σε προϊόντα για αντιμετώπιση της χαλάρωσης του δέρματος και για αντιμετώπιση ρυτίδων.
ΚΟΥΕΣΕΡΤΙΝΗ (QUERCETIN)
Η κουεσερτίνη είναι ένα άλλο μείζον αντιοξειδωτικό βιοφλαβονοειδές που βρίσκεται κυρίως στα μήλα, τα κρεμμύδια, το φαγόπυρο , το κόκκινο κρασί, τα μούρα και σε πολλά είδη τσάι με σημαντικά οφέλη κατά της γήρανσης.onions Mελέτες έδειξαν ότι όταν εφαρμόζεται τοπικά, η κουεσερτίνη είναι ένας ικανός ενεργοποιητής του πρωτεοσώματος με ισχυρότατη ενδοκυττάρια δράση. Το πρωτεόσωμα είναι ο κυριότερος κυτταρικός πρωτεολυτικός μηχανισμός υπεύθυνος για την αποικοδόμηση τόσο των φυσιολογικών όσο και των κατεστραμμένων πρωτεϊνών. Κατά την διαδικασία της γήρανσης η δράση του πρωτεοσώματος μειώνεται μέσα στους ινοβλάστες του δέρματος ενώ η ενεργοποίησή του προσδίδει αυξημένη επιβίωσή τους έναντι του οξειδωτικού στρες με επέκταση της διάρκειας ζωής τους. Έτσι, η κουεσερτίνη ανανέωσε όχι μόνο τα γερασμένα κύτταρα του δέρματός αλλά ενεργοποίησε ακόμα και την ανάπτυξη νέων. Επίσης έχει αντιφλεγμονώδη δράση με ευεργετικά αποτελέσματα απέναντι στις υπεριώδεις ακτινοβολίες και βοηθά και στην αντιμετώπιση του εκζέματος. Τα προϊόντα που την περιέχει μειώνουν τις λεπτές γραμμές – ρυτίδες του προσώπου και βελτιώνουν την υφή και ελαστικότητα του δέρματος.
ΠΤΕΡΟΣΤΙΛΜΠΕΝΗ (PTEROSTILBENE)
Είναι ένα μοναδικό αντιοξειδωτικό και αντιφλεγμονώδες συστατικό, πολυφαινόλη που βρίσκεται στα μαύρα μούρα και στο κρασί, που προστατεύει έως και 90% από την βλαπτική επίδραση των υπεριωδών ακτινοβολιών , από την φωτογήρανση μέχρι και τον καρκίνο του δέρματος. berry-pintsΗ δράση του βασίζεται στην σύνδεση του με έναν παράγοντα Nrf2 που βρίσκεται στα κερατινοκύτταρα (τα βασικά κύτταρα του δέρματος) ο οποίος μεταφέρεται στον πυρήνα τους ενεργοποιώντας την παραγωγή άλλων αντιοξειδωτικών συστατικών. Η απορρόφησή του από το δέρμα χρειάζεται 20 λεπτά όταν είναι σε μορφή λιποσώματος και χρησιμοποιείται πέρα από προϊόν αντιγήρανσης και ως φίλτρο σε αντηλιακά για πρόληψη από τον καρκίνο του δέρματος.

myeyzin.com

Συγγραφέας: aggeliki
Ετικέτες

Login

Lost your password?

Send this to friend