Καταδικάστηκε με αναστολή άνδρας που εκτέλεσε με καραμπίνα τον σκύλο του γείτονα του

Καταδικάστηκε με αναστολή άνδρας που εκτέλεσε με καραμπίνα τον σκύλο του γείτονα του

Αρχική Φιλοζωία Καταδικάστηκε με αναστολή άνδρας που εκτέλεσε με καραμπίνα τον σκύλο του γείτονα του

Με ποινή φυλάκισης 11 μηνών με τριετή αναστολή και 500 ευρώ χρηματική ποινή καταδικάστηκε σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο άνδρας που πυροβόλησε στις 10 Ιουλίου 2017 δύο σκυλιά και σκότωσε τον ένα στον Άγιο Στέφανο της Αττικής στην οδό Ιωαννίνων, ενώ πλέον μετά την καταδίκη του από το δικαστήριο αναμένεται η βεβαίωση του διοικητικού προστίμου των 30.000 ευρώ.

Η μικρή ποινή που αποφάσισε η έδρα αφορά όχι μόνο στη ζωοκτονία και τον τραυματισμό του δεύτερου σκύλου αλλά και την παράνομη οπλοχρησία και οπλοκατοχή – αφού ο δράστης κατείχε παράνομα την καραμπίνα – κάτι που αποδεικνύει πόσο «αστείες» είναι οι ποινές περί της χρήσης των όπλων, θήρας κ.ά. με αποτέλεσμα οι κουμπουροφόροι παντός είδους να παραμένουν ασύδοτοι.

Στο δικαστήριο ο δράστης σήμερα, όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr o Μηνάς Νικολαΐδης ιδιοκτήτης των σκυλιών, τελικά παραδέχτηκε ότι εκείνος πυροβόλησε τα δύο σκυλιά και σκότωσε το ένα. Ισχυρίστηκε ότι πήγαν να του επιτεθούν αν και τα δύο ζώα και το νεκρό και το τραυματισμένο εντοπίστηκαν μέσα στον περιφραγμένο χώρο του φυτωρίου, στο οποίο και ζούσαν.

Θυμίζουμε ότι ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν ότι ναι μεν με το δικό του όπλο πυροβολήθηκαν τα ζώα αλλά όχι από τον ίδιο και τον δράστη θα τον αποκάλυπτε και θα τον έφερνε ο ίδιος στο δικαστήριο!

Πλέον μετά την καταδίκη του το Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Στέφανου μπορεί να βεβαιώσει το διοικητικό πρόστιμο των 30.000 ευρώ για την δολοφονία του ζώου. Ο καταδικασθείς έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση εναντίον της πρωτόδικης απόφασης.

Η διαδικασία βεβαίωσης του διοικητικού προστίμου

To διοικητικό πρόστιμο που βεβαιώνει το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα και επικυρώνει η αρμόδια Περιφέρεια είναι 30.000 ευρώ για κάθε ζώο που βασανίζεται ή θανατώνεται, σύμφωνα με τη νομοθεσία (άρθρο 21 ν. 4039/2012 & άρθρο 46 ν. 4235/2014).

Το πρόστιμο που βεβαιώνει αμέσως το αρμόδιο Αστυνομικό Τμήμα θα πρέπει να επικυρώσει τις επόμενες μέρες ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.

Το πρόστιμο στη συνέχεια θα κοινοποιηθεί στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. του παραβάτη για τα περαιτέρω. Ο νόμος ορίζει ότι το διοικητικό πρόστιμο καταβάλλεται στον δικαιούχο Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α.):

– κατά το ήμισυ, εντός δέκα (10) ημερών από τη βεβαίωση της παράβασης.

– χωρίς έκπτωση, εντός δύο (2) μηνών από τη βεβαίωση της παράβασης.

Μετά την πάροδο άπρακτης της ανωτέρω προθεσμίας, το διοικητικό πρόστιμο βεβαιώνεται υποχρεωτικά εντός τριών (3) μηνών από τον οικείο Ο.Τ.Α. στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. φορολογίας του παραβάτη.

Πηγή: https://www.zoosos.gr/katadikastike-anastoli-andras-pou-ektelese-karampina-ton-skylo-tou-geitona-tou-ston-agio-stefano-attikis/#ixzz4nNTR8buH

Συγγραφέας: sotiriskar
Ετικέτες

Login

Lost your password?

Send this to friend