Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης είναι από τους ερμηνευτές που η φωνή του δεν αφήνει ασυγκίνητο κανέναν.  Χροιά μοναδική, την ξεχωρίζεις αμέσως. Παρουσιαστικό το ίδιο.

Η γενιά μου έχει μεγαλώσει με τα τραγούδια του, και κυρίως ερωτευτεί με τη μουσική του. Πόσα τραγούδια του έχουμε αφιερώσει στο αντίθετο φύλο; «Όνειρο ήτανε» ο έρωτας και όποτε τελείωνε άδοξα το συγκεκριμένο τραγούδι πάντα ήταν ανάμεσα στις αφιερώσεις.

alkinoos-ioannidis-0.jpg

Το «Όνειρο ήτανε» συμπεριλαμβάνεται στο δίσκο «Ανεμοδείκτης» που κυκλοφόρησε το 1999. Την ιστορία πίσω από το τραγούδι την έχει αποκαλύψει ο ίδιος ο Αλκίνοος σε μια συνέντευξή του. Πάει κάπως έτσι λοιπόν:

12599242-657636337712934-2020846809-n.jpg

«Ένας φίλος μου υπήρξε ερωτευμένος για μεγάλο διάστημα με μια κοπέλα, την οποία έβλεπε μόνο στον ύπνο του. Στον ξύπνιο δεν την είχε συναντήσει ποτέ. Παρ’ όλα αυτά είχαν μια κανονική ερωτική ιστορία, με τα πάνω και τα κάτω, με τις χαρές και τις λύπες. Από καιρό σε καιρό έβλεπα το φίλο μου και εκείνος μου έλεγε ότι την ξαναείδε, μου είπε αυτό, εγώ της είπα το άλλο, συνέβη εκείνο, έγινε τούτο. Μια μέρα, ένα βράδυ μάλλον ενώ κοιμόταν πάλι, ήρθε ξανά στον ύπνο του η κοπέλα, κλαίγοντας αυτή τη φορά του είπε ότι δεν θα την ξανά έβλεπε ποτέ και πράγματι έκτοτε δεν την ξαναείδε. Και απ’ αυτή την ιστορία έγραψα αυτό το τραγούδι»
ΠΗΓΗ: melindasblog