Σωτήρης Καραμίντζας: «Κάποτε είχαμε γεμίσει χρηματιστές, τύπους που πούλαγαν παπάτζα σε κακομοίρηδες και τους έτρωγαν λεφτά και τώρα έχουμε γεμίσει influencer»

Σωτήρης Καραμίντζας: «Κάποτε είχαμε γεμίσει χρηματιστές, τύπους που πούλαγαν παπάτζα σε κακομοίρηδες και τους έτρωγαν λεφτά και τώρα έχουμε γεμίσει influencer»

Αρχική Life style Σωτήρης Καραμίντζας: «Κάποτε είχαμε γεμίσει χρηματιστές, τύπους που πούλαγαν παπάτζα σε κακομοίρηδες και τους έτρωγαν λεφτά και τώρα έχουμε γεμίσει influencer»

Ο Σωτήρης Καραμίντζας! Πασίγνωστος ως τηλεοπτική φυσιογνωμία με το μικρόφωνο στο χέρι, στους δρόμους, για επικίνδυνες δουλειές, από χιόνια, πλημμύρες, μέχρι απρόβλεπτους χαρακτήρες σε ξαφνικά συναπαντήματα ή την… κυρία Ελένη Λουκά. Γνωστός, ακόμα, για το χιούμορ του, την θετική του ενέργεια, αλλά και τη μαχητικότητα του για όλα εκείνα που πιστεύει και αποτελούν το δικό του αξιακό σύστημα και καταστρατηγούνται μπροστά του. Και αυτά είναι που δεν ξέρετε. Ο Σωτήρης αν στις δουλειές, τις δύσκολες στην εποχή μου, δει αδικία, ή διαφωνήσει ιδεολογικά, σηκώνεται και φεύγει χωρίς να υπολογίσει κόστος οικονομικό ή την οποία φήμη. Δεν θα κολακεύσει, δεν θα ρουφιανέψει, δε θα γελάσει πρώτο με ένα αστείο «αφεντικού» και όσο μπορεί πιο δυνατά για να σκεπάσει τις φωνές των άλλων. Δεν θα υποχωρήσει, δεν θα κάνει ότι δε καταλαβαίνει, ούτε θα προσπεράσει είτε αφορά σ εκείνον τον ίδιο η αδικία, είτε σε άλλους. Παιδί πολύτεκνης οικογένειας, δεμένης σαν γροθιά, με μια μάνα που πάλεψε και παλεύει για να χει πρώτα απ όλα τίμιους ανθρώπους στον κόσμο και ευτυχισμένους, ο Σωτήρης, είναι ο άνθρωπος που μπορείς, σε μια εργασία που περισσεύουν οι διάδρομοι και οι ψίθυροι, να εμπιστευτείς, να υπολογίσεις και να ακουμπήσεις. Και απ αυτά που δεν ξέρετε, είναι εκείνο το χιούμορ που αχνοφαίνεται στις κάμερες, αλλά είναι λυσσαλέο πίσω απ αυτές, σαρωτικό, καταιγιστικό, σκωπτικό, καυστικό, πικρό, εύστοχο, ανθρώπινο. «Κάποια θέματα είναι τόσο σοβαρά που μόνο να αστειευτεί μπορεί κανείς με αυτά» έλεγε κάποιος Σκανδιναβός νομίζω, φυσικός επιστήμονας! Και ο Σωτήρης, απ όλους τους νέους δημοσιογράφους που ξέρω,  διακρίνει πάντα το σοβαρό απ το γελοίο!

-Σωτήρη μου; Φέτος, μια δύσκολη χρόνια εργασιακά, ή μάλλον άλλη μια δύσκολη χρονιά, στην δημοσιογραφία, εσύ είσαι στο Open με διπλή παρουσία, μια μπροστά απ τις κάμερες, πάρα το πλευρό θρυλικής τηλεπερσόνας και μια επιτελική στην πιο επιτυχημένη εκπομπής της σεζόν. Γιατί λες; Πως τα κατάφερες;            

«Είχα μέσον! (γέλια). Φέτος έχω την τύχη να βρίσκομαι σε δυο εκπομπές που πραγματικά περνάω καλά! Το καλοκαίρι δέχτηκα μια πρόταση από τον Θέμη Μάλλη να βρίσκομαι στο δυναμικό της εκπομπής της Κατερίνας Καινούργιου και φυσικά την αποδέχτηκα. Και λίγους μήνες μετά, μου έγινε η πρόταση από την Σίσσυ Μιναδάκη και την Βίκυ Λιόντου να βρίσκομαι στο πλευρό της Αννίτας Πάνια μαζί με την Μάρτζυ Λαζάρου τα Σαββατοκύριακα, και στην Αννίτα δεν έπαιζε να πω όχι!

-Πως είναι, λοιπόν να συνεργάζεσαι με την Κατερίνα Καινούργιου και πως με την Αννίτα Πάνια;

«Κοίτα, με την Κατερίνα Καινούργιου δεν έρχομαι σε άμεση επαφή γιατί δεν είμαι στο πλατό, αλλά  στα εξωτερικά θέματα! Όμως η Κατερίνα είναι δημοσιογράφος, την ξέρει την δουλειά, στον αέρα είναι απόλυτα δοτική στους συνεργάτες της και αυτό λέει πολλά! Η Αννίτα είναι άλλο πράγμα. Η Αννίτα είναι από τους ανθρώπους που δεν έπαθε πότε «τηλεόραση». Στο λέω αυτό γιατί την ζω στον αέρα. Είμαστε μαζί σε τετράωρη εκπομπή και  με το χέρι στην καρδιά είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος!!!!

-Έχει τύχει -που έχει!- να περάσεις άσχημα σε κάποια τηλεοπτική σου συνεργασία;

«Προφανώς! Όταν τα πράγματα δυσκολεύουν για έναν παρουσιαστή σε ένα κανάλι την πληρώνουν πάντα οι δημοσιογράφοι. Έχω περάσει πολύ δύσκολες στιγμές σε συνεργασίες μου…»…

-Πες μου απ τα πλέον υπερβολικά πράγματα που σου έχουν συμβεί σε εκπομπές, σε κακές συνεργασίες;

«Με έβαζαν να αλλάζω ρούχα ένα λεπτό πριν βγω στον αέρα για να μου κάνουν καψώνι. Έχει τύχει να κάνω ζωντανό και οι άνθρωποι από το στούντιο να με κοροϊδεύουν και να ακούγεται στον αέρα! Να μου κλέβουν θέματα άνθρωποι μέσα από την εκπομπή που δούλευα. Έχει τύχει να πάω σε γύρισμα το οποίο ήταν θέμα που είχε δώσει ο καναλάρχης και ένας «καλός» συνάδελφος που δεν γούσταρε καθόλου, μου είχε κλέψει την κασέτα με το θέμα και το είχε κρύψει πίσω από μια ντουλάπα. Έψαχνα μέχρι τις έξι το πρωί μόνος μου σε ένα κτήριο αλλά τελικά την βρήκα! Σε όλους μας, τυχαίνουν άσχημα πράγματα απλά μαθαίνεις να αδιαφορείς από ένα σημείο και μετά».

-Εκτός από τηλεόραση κάνεις και άλλα πράγματα, ευτυχώς και είναι πολλά!

«Εντάξει δεν είναι και τόσα πολλά. Είμαι με την Μάρτζυ Λαζάρου κάθε μέρα στον Love Radio 97.5 στις πέντε το απόγευμα. Η Μάρτζυ είναι το άλλο μου μισό σε αυτή την δουλειά, θα μπορούσαμε άνετα να κάνουμε και εκπομπή στην τηλεόραση, έχουμε απόλυτη ταύτιση στην επικοινωνία μας στον αέρα. Έχω το δικό μου site το sitemou.com και ξεκινάω ένα κανάλι στο Youtube με το όνομα Στη Σοφίτα μαζί με την Αμάντα Μανωλάκου! Τον υπόλοιπο χρόνο που έχω μέσα στην ημέρα κοιμάμαι»!

-Τι είναι αυτό που σε χαλάει, πιο πολύ στην τηλεόραση;

«Άνοιξες μεγάλο θέμα! Κοίτα στην τηλεόραση τα τελευταία χρόνια που πέρασε η κρίση και σάρωσε τα πάντα, δυστυχώς τα «στραβά» της δεν άλλαξαν. Η τηλεόραση χωλαίνει σε πρόσωπα που ξέρουν την τηλεόραση. Παρατηρείς ανθρώπους που κρατούν την τύχη εκπομπών και εργαζομένων αλλά δεν έχουν ιδέα ούτε καν πως ανοίγει η τηλεόραση όχι να την διευθύνουν. Μαζί με αυτό πρόσθεσε το γεγονός πως η τηλεόραση κατακλύζεται  από απόφοιτους ριάλιτι μόδας, επιβίωσης, τραγουδιού που πιάνουν δουλειά μπροστά από μια κάμερα, απλά τυχοδιωκτικά, για το εύκολο χρήμα έχοντας μια ολόκληρη ομάδα δημοσιογράφων να τρέχει με τον βασικό μισθό. Πότε μου δεν κατάλαβα γιατί οι καναλάρχες- επιχειρηματίες αρέσκονταν να πληρώνουν  και μάλιστα να καλοπληρώνουν ανθρώπους που δεν εργάζονται. Υπήρχαν και δυστυχώς υπάρχουν αυτή την στιγμή, άνθρωποι που φτάνουν στο κανάλι 20 λεπτά πριν βγουν στο αέρα και φεύγουν μου το που πέσουν οι τίτλοι τέλους και δεν έχουν ιδέα τι θέματα θα παρουσιάσουν και θα σχολιάσουν, και όμως πληρώνονται και συνήθως είναι στο απυρόβλητο. Επειδή σε αυτή την δουλειά είμαι αισίως 16 χρόνια, σέβομαι όλους αυτούς που έχουν δώσει χρόνια από την ζωή τους σε αυτόν τον χώρο παλεύοντας με ζήλο και με όρεξη για  το καλύτερο αποτέλεσμα και εν τέλει να ανέβουν κάποιοι στην πλάτη τους και να το παίζουν μόστρα. Στην τηλεόραση υπάρχουν οι επαγγελματίες του χώρου και οι επαγγελματίες της αρπαχτής. Ο δικός μου ο χαρακτήρας αντιδρά σε αυτό πολύ αρνητικά. Και στο λέω αυτό χωρίς απωθημένο, χωρίς προσωπική πικρία αλλά έχω δει πολλούς ταλαντούχους ανθρώπους να χαραμίζονται χωρίς κανείς να τους αξιοποιεί όπως θα έπρεπε».

-Ε, υπάρχουν όμως και εκείνου που ξέρουν από τηλεόραση…

«Προφανώς και υπάρχουν και μάλιστα εξαιρετικοί στη δουλειά τους  με όραμα και με ένστικτό, δεν είμαι ποτέ στην ζωή μου αφοριστικούς ή ισοπεδωτικός. Ο Θέμης Μάλλης είναι ένας άνθρωπος που ξέρει την τηλεόραση από το μηδέν μέχρι το 100! Ξέρει πως μοντάρεται ένα βίντεο μέχρι πως στήνεται ένα σόου, δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως στον συγκεκριμένο άνθρωπο πολλές κυρίες της μικρής οθόνης του οφείλουν πολλά. Και φυσικά υπάρχουν και άλλα στελέχη φυσικά που αξίζουν».

-Εσύ δεν θα ήθελες να κάνεις δική σου εκπομπή;

«Φυσικά θα ήθελα να κάνω κάποια πράγματα. Μου αρέσει να δημιουργώ κάτι από το μηδέν. Θέλω σαν τρελός να κάνω ταξιδιωτική εκπομπή, εντός Ελλάδας, αλλά με ένα πολύ διαφορετικό τρόπο!! Θα ήθελα να κάνω ένα life style δελτίο ειδήσεων με σαρκαστικό χιούμορ, κριτική και πολύ σχολιασμό και θεωρώ πως λείπει πολύ αυτό. Εάν κάποιος έλεγε να κάνει κάτι τέτοιο απέναντι από τα κεντρικά δελτία θα σάρωνε. Στην τηλεόραση έχω κάνει πολλά παρουσίαση life style δελτίου, talent show, πρωινή εκπομπή, μεσημεριανή και μάλιστα hard rock, σχεδόν τα πάντα. Μου αρέσει η επαφή με τον κόσμο, να παίζω με τους άγνωστους στο δρόμο με μια κάμερα και ένα μικρόφωνο και τα ταξίδια. Να ξέρεις ψάχνω χορηγό για αυτή την εκπομπή, εάν έχεις κάτι στο μυαλό σου Αλεξάνδρα μου, να μου το πεις»!

-Αν δεν τον κρατήσω η ίδια, οπωσδήποτε, αλλά πες μου, για τη νέα μόδα, αυτή με τo Instagram, τoυς influencer και όλο αυτην την χλαπαταγή, πως σου φαίνεται;

«Εντάξει το κάνεις επίτηδες! Αυτή η μόδα με «γαργαλάει» πολύ. Είναι ότι πιο γελοίο τρέχει αυτή την στιγμή στην χώρα. Κάποτε είχαμε γεμίσει χρηματιστές, τύπους που πούλαγαν παπάτζα σε κακομοίρηδες και τους έτρωγαν λεφτά και τώρα έχουμε γεμίσει influencer! Εγώ γελάω πολύ με αυτά. Θα σου πω κάτι στην Ελλάδα αυτό είναι μια τεράστια απάτη μπες στα προφίλ των επιτυχημένων παρουσιαστριών, ηθοποιών και κυριών από τα ριάλιτι μόδας  6 στους 10 followers είναι Κινέζοι, Ινδονήσιοι, Ινδοί, Πακιστανοί, Σαουδάραβες ή κενά προφίλ. Όπως καταλαβαίνεις όλο αυτό το γκλαμουράτο εργάκι είναι μάλλον μούφα, απλά είναι μια καλή ευκαιρία για όλους αυτούς τους πολύ λαμπερούς και διάσημους να την βγάζουν στην τσαμπαρία. Τσάμπα ρούχα, τσάμπα παπούτσια, τσάμπα φρουτόκρεμες, τσάμπα ρούχα για τα παιδιά τους, τσάμπα διακοπές. Και το πιο αστείο από όλα είναι το γεγονός πως κυρίες που δεν μπόρεσαν να κάνουν ποτέ πετυχημένη πορεία στην τηλεόραση, που δεν μπόρεσαν να «πουλήσουν» ένα τσάμπα προϊόν όπως είναι μια εκπομπή και δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν ούτε 60.000 τηλεθεατές, ξαφνικά έγιναν σπουδαίες πωλήτριες με εκατοντάδες χιλιάδες ακόλουθους και βγάζουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ… βγάλε συμπέρασμα»!

-Σωτήρη, βγάζω συμπέρασμα, σε φιλώ, σ ευχαριστώ και τα χαιρετίσματά μου στους καλούς ανθρώπους, μόνο…

spotlightpost.gr

Συγγραφέας: xristis2
Ετικέτες

Login

Lost your password?

Send this to friend