Ο Καναδάς θα σταματήσει να παρέχει προστασία στον Harry και τη Meghan

Ο Καναδάς θα σταματήσει να παρέχει προστασία στον Harry και τη Meghan

Αρχική Life style Ο Καναδάς θα σταματήσει να παρέχει προστασία στον Harry και τη Meghan

Το πρωί της Παρασκευής έγινε γνωστό πως ο πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle, θα πρέπει σύντομα να πληρώνουν μόνοι τους τα έξοδα για την παροχή προστασίας στην οικογένειά τους,

Σύμφωνα με ξένα μέσα ο Καναδάς δεν θα μεριμνά για την ασφάλειά τους, αν και οι δυο τους παύσουν να αποτελούν εν ενεργεία μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας.

«Η βοήθεια θα διακοπεί τις επόμενες εβδομάδες, σε συμφωνία με την αλλαγή του στάτους τους», αναφέρει η κυβέρνηση.

Η καναδική αστυνομία συνδράμει τη μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου έχοντας αναλάβει κατά διαστήματα την ασφάλεια του Δούκα και της Δούκισσας του Sussex από τον Νοέμβριο, όταν το ζευγάρι ξεκίνησε εκεί τις διακοπές του, διάρκειας 6 εβδομάδων, στον Καναδά, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το ομοσπονδιακό γραφείο του υπουργού Δημόσιας Τάξης.

«Καθώς ο Δούκας και η Δούκισσα αυτή τη στιγμή αναγνωρίζονται ως διεθνώς προστατευόμενα πρόσωπα, ο Καναδάς έχει την υποχρέωση να παράσχει βοήθεια για την ασφάλειά τους, εφόσον χρειάζεται» τονίζεται στην ανακοίνωση της καναδικής κυβέρνησης.

Από τη στιγμή όμως που θα πάψουν να θεωρούνται πλέον ανώτερα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, δεν θα επωφελούνται από την παροχή προστασίας, που χρηματοδοτείται από το καναδικό κράτος και το κόστος της υπολογίζεται σε εκατομμύρια δολάρια.

 

govastileto.gr

Συγγραφέας: xristis2
Ετικέτες

Login

Lost your password?

Send this to friend