Η αποστομωτική κριτική της Αλεξάνδρας Τσόλκα…στην τηλεδιακοσμήτρια Σίσσυ Φειδά

Η αποστομωτική κριτική της Αλεξάνδρας Τσόλκα…στην τηλεδιακοσμήτρια Σίσσυ Φειδά

Αρχική Life style Η αποστομωτική κριτική της Αλεξάνδρας Τσόλκα…στην τηλεδιακοσμήτρια Σίσσυ Φειδά

Έκανε κάποιες εκπομπές σε κάποιο κανάλι, ως αντίπαλο δέος του συμπαθέστατου αρχιτέκτονα κυρίου Σούλη! Η Σίσυ Φειδά, με απαράμιλλο στιλ μια πιο σύγχρονης Τζόαν Κολινς απ την Δυναστεία του περασμένου αιώνα, ως σικ νεράιδα της διακόσμησης, πήγαινε σε σπίτια ανθρώπων που πέρναγαν ζόρια και τους τα έφτιαχνε!

Γράφει η Αλεξάνδρα Τσόλκα

Το αυθαίρετο, το φτιαγμένο με πόνο και σπαραγμό, στην Κοκκινιά, που δεν είχε θέρμανση και ήταν γεμάτο υγρασία, μεταμορφώνοντας σε λουσάτο, μόνιμα, υπαινικτικά μεταμοντέρνο ώστε να συναντά τις σύγχρονες εκφράσεις τέχνης, λοφτ στο Μανχάταν! Οι μεροκαματιάρηδες που θα μεναν μέσα, έκαναν πως χαίρονται με τα κόκκινα στους τοίχους και τα λακαρισμενα ταβάνια, αλλά και τα ψεύτικα τζάκια και σκέφτονταν πως σε φάση καθαριότητας δε θυμόταν τι μοντερνιά μπαίνει που για να μη χαλάσει η σύνθεση, που για φωτογράφιση έκανε, για να ζεις εκεί όμως όχι! Άξεστη θα μας μείνει μια γιαγιά στις γειτονιές του Πειραιά, που της έβαλε η κυρία Φειδά ένα τζάκι στρογγυλό στη μέση στο σαλόνι. «Και άμα πιάσουμε κάνα γλέντι, που θα χορεύουμε;

Γύρω απ το τζάκι;» απόρησε η ηλικιωμένη Πειραιώτισσα. Φυσικά και στο Μανχάταν δε χορεύουν κυκλικούς χορούς και έτσι η κυρία Φειδά αδυνατούσε να συλλάβει το οικογενειακό αδιέξοδο της διακόσμησης της. «Να εδώ, γύρω – γύρω» είχε απαντήσει άτονα, η τόσο σικ και καλόγουστη διακοσμήτρια σύμφωνα με δηλώσεις της. Ο καιρός πέρασε. Η κυρία Φειδά δεν είχε πια εκπομπή, που δεν έχουν πια άλλοι και άλλοι με ικανότητες και εμπειρία. Αλλά δε χάσαμε τα ίχνη της. Όχι! φωτογραφιζόταν με μαγιό στη Μύκονο!

Και μετά παντρεύτηκε κι άλας εκεί, με μεγάλα μετρά ασφάλειας για τους δημοσιογράφους, μη και πάρουν φωτο το νυφικό της στον κοσμικό της γάμο, διότι είχε μάθει πως και η Γκρεις Κέλι, όταν παντρευόταν τον Ρενιέ, τέτοια έκανε και ήθελε να έχει πριγκιπική φινέτσα ο γάμος της. Μάλιστα τότε είχε βγει η μητέρα της στα «Αποκαλυπτικά» και έλεγε πως δε τη κάλεσε η κόρη στο γάμο διότι δε θα ταίριαζε με την τόσο σικ στιγμή της! Όλο αυτό το σαν από τις «οικογενειακές ιστορίες» στιγμιότυπο, πόρρω απέχει απ την τόσο αιθέρια και αριστοκρατική βέβαια κυρία Φειδά, που μοιάζει όχι από χωριό της ελληνικής υπαίθρου να κατάγεται, αλλά τουλάχιστον απ το βασικό οικογενειακό κλάδο των Σαξ Κόμπουργκ.

Και μια τελεσίδικη απόφαση δικαστηρίου γίνεται πρωτοσέλιδο στη Freddo, μαζί με μια μήνυση για ξυλοδαρμό δικαστικού επιμελητή απ τον σύζυγο της κυρίας Φειδά, στο σπίτι που θα δεχόταν κατάσχεση για χρέη της τηλεοπτικής διακοσμήτριας και που πριν λίγες μέρες είχε φωτογραφηθεί ως οικοδέσποινα των Βορείων Προαστίων. Και η κυρία Φειδώ θυμώνει για το πρωτοσέλιδο και τις αναφορές σε εκπομπές. Υβρίζει ανθρώπους «σκουπίδια». Και λέει και το τόσο σεμνό: «Για μια ακόμα φορά έδωσα τηλεθέαση σε εκπομπές σκουπίδια και πωλήσεις σε σκουπιδοφυλλάδες… ίσως θα έπρεπε να χαίρομαι που είμαι η αιτία στο να πάνε καλά… Αυτά για την ώρα η συνέχεια στα δικαστήρια».

Ευγνωμονεί ο Τύπος και η Τηλεόραση που στην χώρα περνάνε κρίση. Ίσως και η ελληνική δικαιοσύνη, γιατί με αυτά και μ αυτά, έχουν και οι δικηγόροι εργασία! Όμως, αλήθεια, αυτές τις τηλεθεάσεις, η κυρία Φειδά, γιατί άραγε δεν τις έκανε και στις εκπομπές της με τις γυψοροφές και τα ψευδοχωρίσμστα; Φαίνεται, πως όλο αυταπάρνηση θα θυσιάστηκε για να ευεργετήσει όλους τους υπόλοιπους, που θερμά την ευχαριστούμε!

πηγή: http://tamtam.news/

Συγγραφέας: z80535skar
Ετικέτες

Login

Lost your password?

Send this to friend