O Κώστας Μπούρης αποκαλύπτεται στο Sitemou

O Κώστας Μπούρης αποκαλύπτεται στο Sitemou

Αρχική Life style O Κώστας Μπούρης αποκαλύπτεται στο Sitemou

  • Πως άρχισε το Activeman;

Μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ που ήταν η δουλειά μου τα τελευταία πέντε χρόνια, βρέθηκα άνεργος. Είδα γρήγορα ότι είναι πολύ δύσκολο, έως αδύνατο να βρει δουλειά ένας 50άρης δημοσιογράφος. Στην αρχή απογοητεύτηκα, αλλά αφού συμμάζεψα το μυαλό μου αποφάσισα να κάνω κάτι διαφορετικό, που δεν υπήρχε στη Θεσσαλονίκη ενώ στην Αθήνα υπήρχαν ελάχιστα site του είδους. Έστησα λοιπόν το Activeman.gr που είναι ανδρικό περιοδικό και απευθύνεται στον δραστήριο άντρα, εκείνον που δεν κάθετε στον καναπέ, εργάζεται αλλά παράλληλα προσέχει την υγεία του, το σώμα του και γενικά είναι ένας δραστήριος άνθρωπος.

Για να λέμε την αλήθεια κάτι σαν τον εαυτό μου. Ήμουν πρώην αθλητής και παράλληλα με τη δουλειά μου έτρεχα αγώνες μέχρι τα 35 ενώ μέχρι και σήμερα στα 53 μου γυμνάζομαι καθημερινά. Κάπως έτσι σκέφτηκα το Activeman.gr και το υλοποίησα. Διανύουμε τον δεύτερο χρόνο και η ανταπόκριση του κοινού είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική με συνεχή ανοδική τάση.

  • Πάντως ήταν μεγάλη αλλαγή για σένα, από τις εμπόλεμες ζώνες και το αστυνομικό ρεπορτάζ, σε ένα ανδρικό περιοδικό.

Πράγματι ήταν μεγάλη η στροφή στη καριέρα μου. Έχω καλύψει τις αναταραχές και τους πολέμους στα Βαλκάνια και σε άλλες περιοχές για πολλά χρόνια από την εποχή της Ρουμανίας του Τσαουσέσκου όπου ήταν η πρώτη μου αποστολή στο εξωτερικό. Το Activeman.gr είναι κάτι το διαφορετικό, είναι μια ευχάριστη εμπειρία και είναι καλό να δίνεις στο κόσμο χρήσιμη ενημέρωση για την υγεία, τις δράσεις, την προπόνηση, τις σχέσεις γενικά για ευχάριστα πράματα.

Όμως όπως λένε ο δολοφόνος γυρνάει πάντα στον τόπο του εγκλήματος, έτσι και εγώ δεν πρόκειται να μείνω έξω από την καθημερινή ενημέρωση. Μαζί με μια ομάδα συναδέλφων ετοιμάζουμε το Reportplus.gr που θα είναι ένα νέο ενημερωτικό portal που ελπίζουμε να ξεφύγει από τα συνηθισμένα.

  • Τι βλέπουν περισσότερο οι αναγνώστες στο Activeman.gr;

Γενικά βλέπουν τα πάντα, αλλά ειδικότερα οι ενότητες που έχουν την περισσότερη επισκεψιμότητα είναι οι μοτοσικλέτες, η υγεία, το καλό φαγητό και οι …σχέσεις. Φαίνεται ότι οι δυναμικοί και δραστήριοι άντρες αγαπάνε τις μοτοσικλέτες, τις …σχέσεις και γενικά την καλή ζωή και το καλό φαγητό!

Ακόμα βλέπουν πολύ τα βίντεο που παράγουμε και είναι διαφόρων θεμάτων, από προγράμματα προπόνησης μέχρι και συνταγές μαγειρικής. Στο Activeman.gr θέλουμε τη χρυσή τομή μεταξύ κειμένου και εικόνας και γι αυτό το λόγο έχουμε δώσει έμφαση στα βίντεο δικής μας παραγωγής.

  • Είσαι 53 όπως είπες και όμως συνεχίζεις να γυμνάζεσαι και γενικά να κάνεις μια δραστήρια ζωή, τον χρόνο που τον βρίσκεις;

Βασικά δεν πιστεύω ότι μετά τα 50 πρέπει να κολλήσουμε στους καναπέδες. Πράγματι έχω πολύ φορτωμένο πρόγραμμα αλλά βρίσκω χρόνο για προπόνηση το πρωί. Ξυπνάω 7, βγάζω τον σκύλο, μετά γυμναστήριο και στις 11 είμαι στο γραφείο μέχρι αργά το βράδυ. Αυτή είναι και η λογική του Activeman.gr ότι πάντα μπορείς να βρεις χρόνο να γυμναστείς, να προσέξεις την υγεία σου και γενικά τον  εαυτό σου γιατί είναι πολύτιμος για μας και για όσους μας αγαπάνε!

  • Δείχνεις πολύ άνετος και έξω από το κλισαρισμένο στιλ ενός δημοσιογράφου. Έκανες γυμνές φωτογραφίσεις, γενικά δεν κολλάς να βγάλεις τα ρούχα σου και γενικά έχεις ένα διαφορετικό στιλ από πολλούς άλλους συναδέλφους.

Δεν πιστεύω ότι το επάγγελμα πρέπει να καθορίζει το στιλ ενός ανθρώπου. Πράγματι θεωρώ ότι είμαι άνετος και ακομπλεξάριστος επειδή για μένα το γυμνό δεν πρέπει να ενοχοποιείται για τίποτα. Γενικά το στιλ είναι ανάλογα με την περίσταση που βρίσκεσαι. Αν για παράδειγμα πάω σε δεξίωση ή σε συνέντευξη υπουργού θα ντυθώ ανάλογα, αν είμαι σπίτι ή έξω χαλαρά θα είμαι με αθλητικά και ίσως και χωρίς μπλούζα ανάλογα με την περίσταση.

Άλλωστε τα ράσα δεν κάνουν τον παπά. Η εμφάνιση δεν έχει να κάνει με την επαγγελματική ή την όλη συμπεριφορά του ενός ανθρώπου, αυτό πιστεύω!

Συγγραφέας: sotiriskar
Ετικέτες

Login

Lost your password?

Send this to friend