Πρωτοφανής η επιτυχία της στήλης μοναστηριακών συνταγών απο τον πατέρα Παρθένιο!

Πρωτοφανής η επιτυχία της στήλης μοναστηριακών συνταγών απο τον πατέρα Παρθένιο!

Αρχική Life style Γεύσεις Πρωτοφανής η επιτυχία της στήλης μοναστηριακών συνταγών απο τον πατέρα Παρθένιο!

Έκανε τις πρώτες δημοσιεύσεις των συνταγών του μέσα απο το sitemou.com αποσπώντας άριστες κριτικές για τις μοναδικές μοναστηριακές συνταγές του. Ο πατέρας Παρθένιος έχει αποδείξει μέσα απο τις πράξεις του ότι ειναι ένα ανήσυχο πνεύμα, δεν σταματά πότε να καινοτομεί και κυρίως να αφουγκράζεται τις ανάγκες του κόσμου.

Πλέον οι συνταγές του δημοσιεύονται κάθε Δευτέρα στην καθημερινή εφημερίδα Μακελειό κατακτώντας κάθε ελληνικό σπίτι και το πιο σημαντικό απο όλα μαθαίνει τους Έλληνες να τρώνε υγιεινά και νόστιμα. Και φυσικά και αυτή η προσπάθεια του εξαίρετου πατέρα Παρθένιου έχει στεφθεί με πρωτοφανή επιτυχία και αυτό καθρεφτίζεται και στις πωλήσεις της εφημερίδας.

Η εφημερίδα «ΜΑΚΕΛΕΙΟ» φιλοξενεί εδώ και λίγο καιρό στη σελίδα 23 την ενότητα «Εύφρανας ημάς Κύριε». Πρόκειται για ένα «τεφτέρι» μαγειρικής, μια εβδομαδιαία συνταγή από τη Δευτέρα μέχρι και την Κυριακή, αναλυτικά, από τον Πατέρα Παρθένιο Βεζυρέα.  Εύχρηστο, γρήγορο και υγιεινό σαν αποτέλεσμα.

vezireas1

Ο Πατέρας Παρθένιος είναι γνωστός για τη μαγειρική του τέχνη σε Ελλάδα και εξωτερικό μέσα από τα ελληνικά μοναστήρια. Προωθεί την Ελλάδα και τα προϊόντα της και έχει σημασία ότι πάντα τις συνταγές του συνοδεύουν τα θρεπτικά οφέλη.

makeleio-23

Σαν τα παλιά, λαδωμένα τεφτέρια της μάνας μας που έβγαζε από το συρτάρι για να μας φτιάξει τον άρτον ημών τον επιούσιον και να μην μας λείπει τίποτα από το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι της απλής μεσογειακής διατροφής.  Η Τροφή μας είναι το φάρμακο μας κατά τον Ιπποκράτη.

Η λιτότητα, τα αγνά υλικά και η τεχνική τής μαγειρικής είναι η βάση και χαρακτηρίζεται ως το Α και το Ω για τη διατήρηση των ευεργετικών ιδιοτήτων των τροφών.

makeleio-23b (1)

Η μοναστηριακή διατροφή είναι κάτι περισσότερο από αυτό που αποκαλούμε μεσογειακή δίαιτα. Μαζί θα ανακαλύψουμε συνταγές απλές κατανοητές νόστιμες και κυρίως υγιεινές. Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις, πολύπλοκα υλικά και σκεύη για να γίνει ένα γεύμα ικανό για την επιβίωση του ανθρώπου, χωρίς να μπαίνουν στην άκρη η εμφάνιση, το σερβίρισμα και η ευχαρίστηση. Η μαγειρική είναι έμπνευση, αγάπη και ευχαρίστηση.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Παρθένιο Βεζυρέα 

 

(facebook: εύφρανας ημάς Κύριε)

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: pateras.parthenios1@gmail.com

τηλέφωνο : 6989 460989

 

 

Pateras.parthenios1@gmail.comc
6989460989

 

Συγγραφέας: sotiriskar
Ετικέτες

Login

Lost your password?

Send this to friend