Δικαιώθηκε ο Νίκος Μαστοράκης στην αγωγή κατά της τηλεκριτικού, Ντέπυς Γκολεμά

Δικαιώθηκε ο Νίκος Μαστοράκης στην αγωγή κατά της τηλεκριτικού, Ντέπυς Γκολεμά

Αρχική Μedia Δικαιώθηκε ο Νίκος Μαστοράκης στην αγωγή κατά της τηλεκριτικού, Ντέπυς Γκολεμά

Το χέρι στην τσέπη καλείται να βάλει η Ντέπυ Γκολεμά για να πληρώσει το «στόλισμα» που είχε κάνει μέσω Facebook στον Νίκο Μαστοράκη, τον Αύγουστο του 2014, με αφορμή σχόλιό του για τη συναυλία της Χαρούλας Αλεξίου!

To Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας δικαίωσε τον ραδιοφωνικό παραγωγό, που είχε στραφεί με αγωγή κατά της τηλεκριτικού και την υποχρεώνει να τον αποζημιώσει με το ποσό των 6.000 ευρώ για προσβολή της προσωπικότητάς του!

Απαντώντας σε ανάρτηση του Νίκου Μαστοράκη η Ντέπυ Γκολεμά είχε γράψει στο Facebook: «Πιο ευγενικά δεν μπορώ να στο πω! Να πας να γ@@@εις κοπρόσκυλο του κερατά! Μύρισες αίμα και βγήκες από τον τάφο σου, ξεφτίλα…»

Την οργή της τηλεκριτικού είχε πυροδοτήσει το σχόλιο του ραδιοφωνικού παραγωγού για την πολύκροτη συναυλία στην οποία η Χαρούλα Αλεξίου είχε εμφανιστεί στη σκηνή φορώντας γάντια καθαρίστριας, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη συμπαράστασή της στις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.

«Το κόκκινο κομματικό γάντι (οι καθαρίστριες χρησιμοποιούν κίτρινα) και η συνθηματολογία (“απόψε είμαστε όλες καθαρίστριες”) της έφεραν ογκώδη δημοσιότητα σε εποχή ισχνών αγελάδων και ίσως είναι καιρός άλλες Χαρούλες, εκπεσούσες των προβολέων και των μυθικών μεροκάματων, να κάνουν το ίδιο για άλλους απολυόμενους» είχε γράψει ο Νίκος Μαστοράκης.

Η επίμαχη ανάρτηση οδήγησε σε μια άνευ προηγουμένου διαδικτυακή κόντρα ανάμεσα στις δύο πλευρές, που μεταφέρθηκε στη συνέχεια στις αίθουσες των δικαστηρίων. Με την υπ’ αριθμόν 652/2018 απόφασή του το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθήνας έκρινε ότι οι εκφράσεις της Ντέπυς Γκολεμά ήταν υβριστικές και είχαν σκοπό να αμφισβητήσουν την κοινωνική και ηθική αξία του ενάγοντος.

«Με αυτή δε την έκφραση, η χρήση της οποίας σε κάθε περίπτωση απάδει προς την ευπρέπεια και το προσήκον μέτρο, το οποίο οφείλει να τηρεί ο καθένας, πολλώ δε μάλλον μία γνωστή δημοσιογράφος – κριτικογράφος, παρουσιάζεται ο ενάγων ως άνθρωπος με μειωμένη αξία» αναφέρουν οι δικαστές.

Τονίζουν μάλιστα ότι, ενώ θα μπορούσε να εκφράσει με ήπιο και κόσμιο τρόπο την αντίθεσή της προς τις πολιτικές πεποιθήσεις του Νίκου Μαστοράκη, επέλεξε να χρησιμοποιήσει τις συγκεκριμένες εκφράσεις «με τον ειδικό σκοπό να προσβάλει την τιμή και την υπόληψή του». Μάλιστα, όπως σημειώνει η δικαστική απόφαση, «οι μειωτικοί αυτοί χαρακτηρισμοί για το πρόσωπο του ενάγοντος έλαβαν μεγάλες διαστάσεις», λόγω της δημόσιας ανάρτησής τους στον λογαριασμό της Ντέπυς Γκολεμά, στον οποίο μπορούσαν να περιηγηθούν όσοι χρήστες του διαδικτύου επιθυμούσαν.

Από την πλευρά της η Ντέπυ Γκολεμά αρνείται ότι προέβη στις επίμαχες αναφορές με κακόβουλη προαίρεση! Όπως υποστήριζε, δεν είχε πρόθεση να εξυβρίσει τον Νίκο Μαστοράκη αλλά εξοργίστηκε από την ανάρτησή του, ενώ δικαιολόγησε την αγανάκτησή της «διότι θίχτηκε η μνήμη της μητέρας της, η οποία εργαζόταν ως καθαρίστρια».

Ο ισχυρισμός της ωστόσο απορρίφθηκε από το δικαστήριο, που έκρινε ότι η τηλεκριτικός πρέπει να καταβάλει εντόκως το ποσό των 6.000 ευρώ στον Νίκο Μαστοράκη και 300 ευρώ για δικαστικά έξοδα, σύμφωνα με την Espresso.

Συγγραφέας: aggeliki
Ετικέτες

Login

Lost your password?

Send this to friend