Αρχική Μedia MEGA όπως ALTER; Δείτε το τελευταίο δελτίο ειδήσεων στο μεγάλο κανάλι!

MEGA όπως ALTER; Δείτε το τελευταίο δελτίο ειδήσεων στο μεγάλο κανάλι!

Ταφόπλακα όπως όλα δείχνουν μπαίνει μετά και απο την δικαιολογημένη απόφαση των εργαζομένων του μεγάλου καναλιού να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας ύστερα και απο τους τουλάχιστον 4 μήνες που παραμένουν απλήρωτοι. Το κανάλι πλέον δεν θα έχει ζωντανό πρόγραμμα και εαν δεν εξοφληθούν άμεσα ο σταθμός θα έχει την τύχη του ATLER ο οποίος λόγω των μετόχων του είχε ρίξει οριστικά μαύρο.

 

panagiotopoulos_505_300Ο πρώην διευθυντής ειδήσεων του MEGA Χρήστος Παναγόπουλος έριξε ολοκληρωτικά την ευθύνη για την κατάντια του άλλοτε πανίσχυρου τηλεοπτικού σταθμού στους πλούσιους μετόχους που δεν κάνουν απολύτως τίποτα για να σώσουν το κανάλι

“το MEGA μετά από 27 χρόνια έριξε «μαύρο» στην ενημέρωση. Στην ενημέρωση στην οποία κυριάρχησε. Κυριάρχησε με τα δελτία ειδήσεων, με τα κεντρικά του δελτία, που πολλές βραδιές έφταναν τα προηγούμενα χρόνια να σημειώνουν τηλεθεάσεις 27, 28, 29%, ποσοστά που αντιστοιχούσαν σε 1.200.000 έλληνες. Το MEGA που κυριάρχησε επίσης με τα μεσημεριανά δελτία ειδήσεων. Ξέρετε ότι κάθε μεσημέρι πάνω από μισό εκατομμύριο έλληνες παρακολουθούσαν στις 2 το μεσημέρι τα νέα από το MEGA;”.

“Ήμουν σε αυτό το κανάλι 23 χρόνια. Από το 1991 μέχρι το 2014. Τα μισά από αυτά, τα 11μιση, διηύθυνα τον ενημερωτικό τομέα του σταθμού. Είχα αυτήν την τύχη και αυτήν την τιμή. Είχα την τύχη και την τιμή να με επιλέξουν και να με εμπιστευτούν άνθρωποι όπως ο Βαρδής και ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, ο Χρήστος Λαμπράκης, ο Κίτσος Τεγόπουλος και στη συνέχεια και ο Γιώργος Μπόμπολας, ο μόνος εκ των εκδοτών του MEGA, ο οποίος το 2003 δεν υποστήριξε την υποψηφιότητά μου για τη διεύθυνση των ειδήσεων. Κύλησαν τα χρόνια όμως και οι σχέσεις μας αποκαταστάθηκαν πλήρως θα έλεγα και για αυτό με στήριζε μέχρι την τελευταία μέρα, παρά τον πόλεμο, τον οποίο δεχόμουν, βρόμικο πόλεμο, ελεεινό πόλεμο, από το γιο του. τον Φώτη Μπόμπολα, ο οποίος έπαιζε προκαταβολικά το παιχνίδι του κόμματος που επέλαυνε προς της εξουσία, του ΣΥΡΙΖΑ πάει να πει…! Αυτό τώρα πια το ξέρουν και οι πέτρες…!

Μήπως ο ίδιος δεν αποκάλυψε στην αρμόδια επιτροπή της βουλής ότι την άνοιξη φέτος πήρε 80 εκατομμύρια ομολογιακό δάνειο; Ξέρετε εσείς καμία τράπεζα να δίνει έστω και ένα ευρώ σε επιχειρήσεις και το αγνοούμε όλοι οι υπόλοιποι; Πώς λοιπόν εκταμιεύτηκαν 80 εκατομμύρια ευρώ παρακαλώ προς τον Φώτη Μπόμπολα; Δεν είναι ένα ερώτημα αυτό; Αλλά βέβαια εκείνος έκανε εγκαίρως την κωλοτούμπα, πολύ πριν διεξαχθούν οι εκλογές του 2015 που έφεραν τον Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία. Είχε κάνει τα κονέ του που λέει ο λαός, η αξίωση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ τότε ήταν να φύγω  από το MEGA.Θα τα πούμε κάποια άλλη φορά για το τι ακριβώς έκανε, το τι σχέδια απίθανα, ο Φώτης Μπόμπολας, για να με εξωθήσει σε παραίτηση και βέβαια πόσο χυδαίο ρόλο έπαιξαν άνθρωποι τους οποίους ευεργέτησα, ανέδειξα. Κάποιους από αυτούς παρέλαβα από τα τηλεοπτικά σκουπίδια και τους έκανα βασιλιάδες και βασίλισσες και με«μαχαίρωναν» σε συνεργασία μαζί του. Κι εγώ αφελώς τους στήριζα και τις στήριζα μέχρι τέλους. Εν πάση περιπτώσει πέρασαν αυτά. Αλλά δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που άρχισε κι η αντίστροφη μέτρηση, η αληθινή αντίστροφη μέτρηση για το MEGA.

Το 2015, τον Μάιο, οι τρεις μέτοχοί του αποφάσισαν να βάλουν 15 εκατομμύρια στο κανάλι, να κάνουν δηλαδή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Πέρασαν μήνες και μήνες, περίμεναν οι τράπεζες, δεν μπήκε ούτε μία δεκάρα στα ταμεία του MEGA. Ξανά αποφάσισαν οι τρεις μέτοχοί του, αυτή τη φορά να βάλουν 22,5 εκατομμύρια ευρώ, αλλά τελικά δεν έβαλαν ούτε ένα, ούτε ένα ευρώ. Γιατί; Οι ιδιοκτήτες του MEGA φέρουν την κύρια ευθύνη για την κατάντια του, την απαξίωσή του και τελικά το επερχόμενο «λουκέτο». Δεν έχουν όμως την ίδια ευθύνη όλοι. Να τα λέμε κι αυτά…! Επί πάρα πολλούς μήνες ο Φώτης Μπόμπολας που είναι ο κύριος υπεύθυνος της τραγωδίας του MEGA κορόιδευε. Τη μία έλεγε «θα βάλω 3 εκατομμύρια ευρώ». Την άλλη έλεγε «θα βάλω 5 εκατομμύρια ευρώ αλλά θα τα πάρω αμέσως πίσω» και την επόμενη έλεγε το αμίμητο «θα βάλω 5 εκατομμύρια ευρώ αλλά θα πάρω 6 πίσω».

Ακούτε; Θα έβαζε 5 και θα έπαιρνε 6. Γιατί; Διότι το MEGA, του οποίου ήταν βασικός μέτοχος με 32,5% θυμίζω, χρώσταγε στην άλλη του εταιρεία, την εταιρεία παραγωγών ΑΝΩΣΗ, δηλαδή χρώσταγε στην άλλη του τσέπη, 13 εκατομμύρια ευρώ. Έλεγε λοιπόν ότι «εγώ θα βάλω χρήματα μεν, αλλά θα τα πάρω αμέσως πίσω και μάλιστα με πανωτόκι γιατί μου χρωστάτε»! Βέβαια παρέλειπε να θυμίσει ότι η άλλη του εταιρεία, ο ΠΗΓΑΣΟΣ, που εκδίδει το ΕΘΝΟΣ, την ΗΜΕΡΗΣΙΑ, το GOAL NEWS, χρωστάει στο MEGA 5,5 εκατομμύρια ευρώ. Συνεπώς η διαφορά δεν ήταν 13 αλλά 7 εκατομμύρια ευρώ. Έπαιζε όμως το παιχνίδι των καθυστερήσεων επί πάρα πολλούς μήνες . Ο Σταύρος Ψυχάρης από τη δική του πλευρά ήταν πιο καθαρός. Έλεγε «δεν θα συμμετάσχω εγώ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Ας μειωθεί το ποσοστό μου. Έτσι δραστηριοποιήθηκε ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος από τις ΑΤΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ, μελέτησε τα πράγματα, έφτιαξε ένα business plan, ένα επιχειρηματικό σχέδιο το οποίο ενέκριναν οι τράπεζες αλλά τίποτα τελικά δεν προχώρησε. Γιατί; Γιατί άραγε; Αναζητείστε πίσω από όλα αυτά τον Φώτη Μπόμπολα. Το μόνο που έμενε να συμφωνηθεί μεταξύ Βαρδινογιάννη, Ψυχάρη και εκείνου, ήταν το πρόσωπο που θα έτρεχε από εκεί και πέρα το MEGA, δηλαδή ένας μάνατζερ κοινής αποδοχής. Και τότε ακόμη ο ίδιος επέμεινε σε πρόσωπο το οποίο γνώριζε εξ αρχής ότι δεν υπήρχε η παραμικρή πιθανότητα να αποδεχτεί η πλευρά Βαρδινογιάννη. Έτσι είδαν κι απόειδαν οι τράπεζες, «πάγωσαν» τους λογαριασμούς του καναλιού, έτσι δεν κατάφερε το MEGA να πάρει φορολογική ενημερότητα και δεν έλαβε μέρος στο διαγωνισμό.

Θα μου πείτε κι αν λάμβανε μέρος στο διαγωνισμό, έτσι όπως πήγαν τελικά τα πράγματα θα κέρδιζε άδεια; Θα προσέφερε 45, 55 ή 75 εκατομμύρια ευρώ; Απίθανο μου φαίνεται. Εν πάση περιπτώσει όμως δεν κατάφερε καν να πάρει μέρος στο διαγωνισμό. Τα είπα όλα αυτά φίλες και φίλοι, διότι έχει δίκιο ο Αλέξης Τσίπρας όταν διαμαρτύρεται, όταν φωνάζει και λέει ότι το MEGA δεν το έκλεισε η κυβέρνηση αλλά οι μέτοχοί του. Όχι όμως όλοι οι μέτοχοί του! Όχι δα! Τον κομβικό ρόλο τον έπαιξε εκείνος με τον οποίο ο κύριος Τσίπρας και ο κύριος Παππάς είναι σε ανοιχτή γραμμή. Εκείνος οδήγησε τα πράγματα στα άκρα. Αυτή είναι η πραγματικότητα και αυτό πρέπει να το γνωρίζουν οι εργαζόμενοι του MEGA.

Ο Φώτης Μπόμπολας ο οποίος εμφανίστηκε στην επιτροπή της Βουλής και είπε «εγώ ήθελα να βάλω λεφτά. Είχα μάλιστα υποθηκεύσει το σπίτι μου για αυτό, αλλά οι άλλοι δεν ήθελαν. Ποιοι άλλοι δηλαδή; Ο Σταύρος Ψυχάρης είχε ξεκαθαρίσει τα πράγματα από την αρχή, δεν θα έμπαινε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Τον Βαρδινογιάννη δείχνει δηλαδή. Τον Βαρδινογιάννη «κάρφωνε». Και μάλιστα είπε ότι είχαν συμφέροντα για το άλλο τους κανάλι, το STAR. Δεν είπε όμως λέξη για το τι έκανε ο ίδιος επί τόσους μήνες και γιατί τελικά δεν προχώρησε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Ούτε λέξη δεν είπε. Κάποια στιγμή θα τα πούμε πιο αναλυτικά, αλλά ας κρατήσουμε προς το παρόν το εξής: αποτελούσε τεράστιο θέμα για τον ΣΥΡΙΖΑ και την ηγεσία του το να κλείσει το MEGA. Το είχαν στοχοποιήσει από το 2011, το περιέγραφαν ως μιντιακό σύμβολο του καθεστώτος της διαπλοκής, άρα έπρεπε να κλείσει έτσι κι αλλιώς, αλλά έπρεπε να κλείσει με τρόπο που δεν θα χρεωνόταν η ευθύνη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όχι! Και πράγματι σήμερα η ευθύνη χρεώνεται αποκλειστικά σχεδόν, στους ιδιοκτήτες του MEGA. Άρα λοιπόν έπρεπε να φανεί ότι φταίνε οι ιδιοκτήτες του MEGA -που φταίνε- και μετά να βγει εκείνος εκ των ιδιοκτητών που συνεργάζεται με την κυβέρνηση και να πει ότι «εγώ χρήματα έβαζα, αλλά φταίνε οι υπόλοιποι». Άρα; Σαν να λέμε δηλαδή «τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια». Μια τελευταία λέξη μόνο. Αντιλαμβάνομαι ότι οι τράπεζες έχουν δεσμεύσει τους λογαριασμούς του MEGA επειδή θέλουν να διασφαλίσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, το δάνειο δηλαδή των 88 εκατομμυρίων που είχαν χορηγήσει στο Μεγάλο Κανάλι. Ήδη όμως υπάρχουν 30 εκατομμύρια. Ήδη έχουν εξοφληθεί οι τόκοι του δανείου. Μάλιστα έχει γίνει ανάληψη από τις τράπεζες κι ενός ποσού 5.100.000 ευρώ για το κεφάλαιο αυτό καθεαυτό του δανείου, όχι για τους τόκους. Στην πραγματικότητα τους ανήκει ακόμα η ταινιοθήκη του σταθμού η οποία έχει κοστολογηθεί από σοβαρές εταιρείες με 60 εκατομμύρια ευρώ. Άρα οι τράπεζες έχουν διασφαλίσει τα χρήματά τους για το δάνειο που είχαν δώσει στο MEGA.

Γιατί δεν εκταμιεύουν λοιπόν 3 εκατομμύρια ευρώ για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι; Για ποιο λόγο το κάνουν αυτό; Τρία εκατομμύρια ευρώ είναι όλα κι όλα από τα 30 που υπάρχουν στους λογαριασμούς. Δεν αντιλαμβάνονται οι τραπεζίτες ότι αυτό θα έκανε καλό και στη δημόσια εικόνα τους; Γιατί λοιπόν δεν απελευθερώνουν το ποσό αυτό να πληρωθούν οι άνθρωποι, πολλοί εκ των οποίων ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης; Γιατί;”!

Αυτά λοιπόν υποστήριξε μέσα από την εκπομπή του ο πρώην «κυρίαρχος» του ενημερωτικού τομέα του MEGA για το παρασκήνιο που συνέβη και συμβαίνει γύρω από τον τηλεοπτικό σταθμό…!

Συγγραφέας: z80535skar
Ετικέτες

Login

Lost your password?

Send this to friend