Μπλουζάκια αλληλεγγύης προς τους Έλληνες πυροπαθείς από Αυστραλούς πυροσβέστες

Μπλουζάκια αλληλεγγύης προς τους Έλληνες πυροπαθείς από Αυστραλούς πυροσβέστες

Αρχική News Μπλουζάκια αλληλεγγύης προς τους Έλληνες πυροπαθείς από Αυστραλούς πυροσβέστες

Στις αρχές της εβδομάδας, μια νέα πρωτοβουλία ήρθε να προστεθεί στις κινήσεις αλληλεγγύης των Αυστραλών πυροσβεστών του Newtown προς τους Έλληνες πυροπαθείς.

Μια ακόμη πράξη αλληλεγγύης προς τους Έλληνες πυροπαθείς των πυρκαγιών του Ιουλίου, εξέφρασαν Αυστραλοί πυροσβέστες στο Σύδνεϋ.

Το πλήρωμα του πυροσβεστικού σταθμού του Newtown τύπωσε μπλουζάκια στα οποία αναφέρεται το μήνυμα: Newtown Fire Rescue απεικονίζοντας την ελληνική σημαία.

Στόχος των πυροσβεστών είναι τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την πώληση να σταλούν στους συνανθρώπους μας που έχασαν τις περιουσίες τους στις πυρκαγιές του Ιουλίου.

Στις αρχές της εβδομάδας πλήρωμα της πυροσβεστικής, ανάμεσα τους ο κ. Peter Stathis (Zone Commander) με καταγωγή από τα Κύθηρα, ο κ. Graeme Moore (Inspector) και ο κ. Nick Adronicos (Station Officer), επίσης με καταγωγή από τα Κύθηρα και ο πυροσβέστης John McGirr, βρέθηκαν στο Γενικό Προξενείο ανακοινώνοντας την πρωτοβουλία τους αυτή στον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στο Σύδνεϋ, κ. Χρήστο Καρρά.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρόγραμμά μας ο κ. Καρράς εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της ελληνικής πολιτείας για την στήριξη της αυστραλιανής πυροσβεστικής, βεβαιώνοντας πως τα χρήματα που συγκέντρωσε η ομογένεια για την ανακούφιση των πυροπαθών θα φτάσουν στον προορισμό τους.

«Ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί, υπάρχουν οι δομές στην Ελλάδα που έχουν συσταθεί γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό, να διασφαλίσουν ότι τα χρήματα θα πάνε εκεί ακριβώς που πρέπει».

Μια ακόμη πράξη αλληλεγγύης από τον κ. McGirr

Πρωτεργάτης αυτής της πρωτοβουλίας είναι ο πυροσβέστης John ΜcGirr, από τον πυροσβεστικό σταθμό του Newtown, ο οποίος ανέφερε πως αρχικά υπήρξε σκέψη να τυπωθούν μπλουζάκια που θα εξέφραζαν την ευγνωμοσύνη των πυροσβεστών προς την ελληνική παροικία της περιοχής, την οποία και υπηρετούν.

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική, όμως, οι πυροσβέστες θεώρησαν φρόνιμο να μην προχωρήσουν με την ιδέα τους αυτή, και αποφάσισαν αντ’αυτού να εκτυπώσουν μπλουζάκια αλληλεγγύης προς τα θύματα των φονικών πυρκαγιών που έπληξαν την Ελλάδα στα τέλη Ιουλίου.

Ο κ. ΜcGirr μας είπε πως τα μπλουζάκια με το μήνυμα συμπαράστασης προς την Ελλάδα θα διατίθενται για πώληση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του πυροσβεστικού σταθμού του Newtown και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν στους πυροπαθείς συνανθρώπους

Συγγραφέας: aggeliki
Ετικέτες

Login

Lost your password?

Send this to friend