ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο διαβόητος βαρυποινίτης Μιχάλης Μακρυγιάννης μιλάει για πρώτη φορά ύστερα απο 25 χρονια εγκλεισμου και απόλυτης σιωπής στον Σωτήρη Καραμίντζα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο διαβόητος βαρυποινίτης Μιχάλης Μακρυγιάννης μιλάει για πρώτη φορά ύστερα απο 25 χρονια εγκλεισμου και απόλυτης σιωπής στον Σωτήρη Καραμίντζα

Αρχική News ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο διαβόητος βαρυποινίτης Μιχάλης Μακρυγιάννης μιλάει για πρώτη φορά ύστερα απο 25 χρονια εγκλεισμου και απόλυτης σιωπής στον Σωτήρη Καραμίντζα

Πέρασαν 25 ολόκληρα χρόνια  απο τότε που ο Μιχάλης Μακρυγιάννης περνά την πύλη των φυλακών, απο τότε μέχρι σήμερα έζησε στην απόλυτη σιωπή παρά το γεγονός ότι δέχτηκε δεκάδες οχλήσεις απο τους δημοσιογράφους για μία και μόνο δήλωση του.

Σήμερα ο ίδιος μέσα απο μια επιστολή κόλαφο προς το sitemou.com και τον Σωτήρη Καραμίντζα μιλά για την δική του αλήθεια και τα  4 φορές ισόβια τα οποία και βάσει του ελληνικού νομικού συστήματος έγιναν 25 συναπτά έτη φυλάκισης. Σύμφωνα με το νομικό και σωφρονιστικό σύστημα της χώρα ο καταδικασμένος Μιχάλης Μακρυγιάννης έχει εκτίσει συνολικά 32 χρόνια φυλάκισης (26 πραγματικά χρόνια κράτησης και 6 χρόνια εργάσιμες ημέρες).

Ο Μιχάλης Μακρυγιάννης μέσα απο την επιστολή του ζητά απο την ελληνική δικαιοσύνη να πράξει αυτά που επιτάσσει το ελληνικό δίκαιο να αφεθεί ελεύθερος αφού σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, κρατείται παράνομα στις φυλακές Χανίων απο έχει εκτίσει  παραπάνω απο τα 25 έτη κάτι το οποίο σημαίνει κατάφωρη καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στην χειρόγραφη επιστολή που δημοσιεύει αποκλειστικά το Sitemou.com ο Μιχάλης Μακρυγιάννης αναφέρεται στις επιστολές που έχει στείλει στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, στον Υπουργό Δικαιοσύνης στα Ανώτατα Δικαστικά όργανα απο τους οποίους έχει πάρει απαντήσεις «προκάτ».

Καμία απο τις επιστολές δεν δέχθηκε την αναμενόμενη απάντηση προς έναν άνθρωπο που έχει εκπληρώσει  στο έπακρον όπως αποδεικνύει  μέσω εγγράφων ο ίδιος τις ποινές που του έχουν επιβληθεί απο τα Ελληνικά δικαστήρια, για αδικήματα που έχει πράξει και άλλα τα οποία δεν αποδέχεται!

Ο Μιχάλης Μακρυγιάννης προσπαθεί εδώ και μήνες να έρθει σε επαφή με κάποιον ανώτατο πολιτικό και δικαστικό φορέα ώστε να μπορέσει να εκθέσει την δική του πραγματικότητα και κυρίως να δεχθεί μια ορθή νομικά απάντηση! Ακολουθούν οι επιστολές που έχει αποστείλει μέσα στις φυλακές Χανίων αλλά και οι απαντήσεις που έχει δεχθεί.

Λόγω της άρνησης όλων όσων προσπάθησε να έρθει σε επαφή ο Μιχάλης Μακρυγιάννης για να αποκτήσει την ελευθερία του και την οποία του την χαρίζει απλόχερα το νομικό καθεστώς της χώρας. Ο έγκλειστος του σωφρονιστικού καταστήματος της Κρήτης έχει κάνει αναφορά μέσω του δικηγόρου του στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από το οποία ζήτα να παρέμβει άμεσα για να θέσει τις Ελληνικής Δικαστικές Αρχές προ των ευθυνών τους.

Δείτε αναλυτικά τον πίνακα υπολογισμού ποινής

Δείτε αναλυτικά τις δυο επιστολές του Μιχάλη Μακρυγιάννη προς τα Συμβούλια Εφετών 

 

Οι δυο επιστολές του Μ. Μακρυγιάννη προς το αρμόδιο Υπουργείο Δικαιοσύνης 

Απάντηση του Υπ. Δικαιοσύνης  προς τον Μ. Μακρυγιάννη

 

Η απάντηση απο το Υπουργείο Δικαιοσύνης προς Μ. Μακρυγιάννη και Σ. Στρατούλη

Απάντηση του Υπ. Δικαιοσύνης προς την επιστολή του Μ. Μακρυγιάννη με το ερώτημα ή μη των διατάξεων του σχετικά με την ποινή ισοβίων

Eπιστολή προς την Εισαγγελέα Αρείου Πάγου

Ο πίνακας υπολογισμού ποινής

Αναλυτικά, σύμφωνα με τον πίνακα υπολογισμού ποινής του Υπουργείου Δικαιοσύνης  με αριθμό απόφασης 3930/9-10-2015 τα εκτιτέα έτη είναι 25. Απο τις 16-4-2011 έχουν συμπληρωθεί τα 25 έτη μαζί με τα ημερομίσθια (εργασία εντός φυλακών) ενώ απο τις 15-5-2017 είναι 25 έτη πραγματικής κράτησης. Άρα αο τις 16-5-2017 η Ελλάδα παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα των έγκλειστων στα σωφρονιστικά καταστήματα με αποτέλεσμα μια επικείμενη βαριά καταδίκη απο το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Ο ίδιος μέσω του  Sitemou.com  ζητά και απο  εκείνους που τον καταδίκασαν να του δώσουν όλα όσα ορίζεται απο το Δίκαιο της χώρας!

Απάντηση του Αρείου Πάγου προς Μ. Μακρυγιάννη

Επιστολή Μ. Μακρυγιάννη  προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νικόλαο Βούτση

 

Η επιστολή προς τον Υπ. Δικαιοσύνης (το αποδεικτικό αποστολής) και η απάντηση απο το Υπ. Δικαιοσύνης

 

Η επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (το αποδεικτικό αποστολής) και η απάντηση απο την Προεδρία της Δημοκρατίας 

 

Η έγγραφη διαμαρτυρία προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 

Τα παρόντα έγγραφα επιστολές – αιτήματα και απαντήσεις εστάλησαν συμπληρωματικά στο

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο .

Συγγραφέας: xristis2
Ετικέτες

Login

Lost your password?

Send this to friend