Αρχική Διάφορα Medcare Μάθε τι ειναι ο σωματικός πόνος και πως μπορείς να τον καταπολεμήσεις!

Μάθε τι ειναι ο σωματικός πόνος και πως μπορείς να τον καταπολεμήσεις!

Ο ΠΟΝΟΣ

Όταν μιλάμε για πόνο εννοούμε από μια μικρή ενόχληση, ένα εξάνθημα ή ακόμα και πιο έντονο πόνο ο οποίος είναι ικανόςνα μας «διακόψει» από τις καθημερινές δραστηριότητες, είναι η γλώσσα  με την οποία μας μιλάει το σώμα μας, όταν το «κακοποιούμε».

Θα πρέπει δηλαδή να βλέπουμε τον πόνο σαν τον ειλικρινή φίλο μας ο οποίος μας προειδοποιεί όταν έχουμε πάρει λάθος δρόμο.

Δυστηχώς η Δυτική Ιατρική αντιμετωπίζει τον πόνο σαν εχθρό και μας συμβουλεύει να του «κλείσουμε το στόμα» παίρνοντας παυσίπονα και διάφορα άλλα φάρμακα χωρίς να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι.

Η ΠΚΙ και ο Βελονισμός μς προτρέπει να ακούσουμε το σώμα μας να βρούμε τη ρίζα του προβλήματος και όχι μόνο το σύμπτωμα. Ακούγωντας το σώμα μας και ξεμπλοκάρωντας το μπορούμε να θεραπεύσουμε όχι μόνο τον πόνο που μας ταλαιπωρεί αλλά και την αιτία που το προκάλεσε.

Είναι κάποιο σφάλμα μας, κάποιο λάθος στον τρόπο της ζωής μας (π.χ πολυφαγία, έλλειψη σωματικής άσκησης κ.α). Αν δεχτούμε να αλλάξουμε τότε ο πόνος θα περάσει και το σώμα μας θα επανέλθει ξανά στη φυσιολογική του κατάσταση.

Για να συνοψίσουμε λοιπόν ο βελονισμός λοιπόν δεν έχει παυσίπονη δράση που έχουν τα φάρμακα, έχει δράση αφύπνισης του οργανισμού και του ανθρώπου για να οδηγηθούμε στην αυτοίαση και την αυτοβελτίωση.

 

Ποια είναι τα είδη πόνου που θα μπορούσαμε να θεραπεύσουμε με βελονισμό και χρησιμοποιούμε

παυσίπονα?

  • Αυχεναλγία
  • Κεφαλαλγία
  • Πόνοι σπονδυλικής στήλης
  • Ραχιαλγία
  • Οσφυαλγία
  • Πόνοι άνω και κάτω άκρων
  • Σπλαχνικοί πόνοι

Χριστίνα Ραγκούση

http://www.velonismos.net.gr/

Συγγραφέας: z80535skar
Ετικέτες

Login

Lost your password?

Send this to friend