Στους δρόμους κοιμήθηκαν στην Κω. Δεκάδες μετασεισμοί μετά τα 6,6R

Στους δρόμους κοιμήθηκαν στην Κω. Δεκάδες μετασεισμοί μετά τα 6,6R

Αρχική News Ελλάδα Στους δρόμους κοιμήθηκαν στην Κω. Δεκάδες μετασεισμοί μετά τα 6,6R

Μάχη με το χρόνο για να αποκατασταθούν οι ζημιές από το σεισμό

Ο χορός των Ρίχτερ καλά κρατεί στην Κω μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και εκατοντάδες να τραυματιστούν.

 

 

Μέχρι αργά το βράδυ είχαν καταγραφεί περισσότεροι από 200 μετασεισμοί, οι 20 από τους οποίους ήταν πάνω από 4 Ρίχτερ.

 

 

 

Για το λόγο αυτό είναι πάρα πολλοί οι κάτοικοι και οι τουρίστες που αποφάσισαν να μην μπουν στα σπίτια και στα ξενοδοχεία τους και αν κοιμηθούν στους δρόμους και στις πλατείες του νησιού από το φόβο ενός νέου ισχυρού μετασεισμού.

 

 

Έτσι έστησαν σκηνές, πήραν κουβέρτες, σεντόνια, στρώματα, ακόμα και ξαπλώστρες και κοιμήθηκαν κάτω από τα αστέρια, νιώθοντας έτσι μεγαλύτερη ασφάλεια.

Η ζωή στο νησί έχει ήδη αρχίσει να επιστρέφει στους φυσιολογικούς ρυθμούς. Μετά το πρώτο σοκ από τον φονικό σεισμό η κρατική μηχανή κινήθηκε αστραπιαία για να αποκατασταθούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν.

Ο κόσμος, τόσο οι ντόπιοι, όσο και οι τουρίστες διατήρησαν την ψυχραιμία τους και πλέον όλα δείχνουν να επιστρέφουν στην ομαλότητα.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα έχουν καταγραφεί στο κέντρο της παλιάς πόλης, όπου έχουν υποστεί ζημιές κυρίως παλιά κτίρια της δεκαετίας του ’20  και του ’30, ενώ πιο σοβαρές είναι οι ζημιές στο λιμάνι.

Σήμερα αναμένεται να γίνει η καθοριστική επιθεώρηση στο λιμάνι από ειδικούς λιμενολόγους – μηχανικούς και καθηγητές του Πολυτεχνείου που βρίσκονται στο νησί, ενώ θα γίνουν και υποβρύχιες λήψεις από δύτες για να υπάρξει σαφής εικόνα των ζημιών.

Μάλιστα ήδη χθες, σύμφωνα με τον Γ. Γ. Λιμενικής Πολιτικής του υπουργείου Ναυτιλίας, Χ. Λαμπρίδη, ο οποίος μίλησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, έδεσε με επιτυχία του Blue Star στο λιμάνι του Κέφαλου, αποκαθιστώντας τη θαλάσσια συγκοινωνία της Κω με τον Πειραιά.

Οι σεισμολόγοι τέλος παρακολουθούν στενά τη μετασεισμική ακολουθία, σημειώνοντας ότι η δραστηριότητα εξελίσσεται ομαλά και θα συνεχιστεί για κάποιες εβδομάδες ακόμα. Δεν αποκλείουν μάλιστα να σημειωθεί και μετασεισμός που θα αγγίξει τα 6 Ρίχτερ.

 

πηγη:http://www.star.gr

Συγγραφέας: sotiriskar
Ετικέτες

Login

Lost your password?

Send this to friend