17 νέες κούκλες Μπάρμπι εμπνευσμένες από χαρισματικές γυναίκες

17 νέες κούκλες Μπάρμπι εμπνευσμένες από χαρισματικές γυναίκες

Αρχική News 17 νέες κούκλες Μπάρμπι εμπνευσμένες από χαρισματικές γυναίκες
Oι κούκλες Μπάρμπι εισάγουν τα κορίτσια στις τάσεις της ομορφιάς και της μόδας, εδώ και 58 χρόνια. Πρόσφατα η εταιρεία αποφάσισε να αλλάξει τα πράγματα και για να κατανοήσει τι χρειάζεται η κοινωνία, έκανε μια έρευνα με 8.000 μητέρες. Αποδείχθηκε πως το 86% των γυναικών ανησυχεί για το είδος των μοντέλων στις οποίες εκτίθενται οι κόρες τους. Οπότε, η εταιρεία δημιούργησε 17 κούκλες από πραγματικές γυναίκες που αποτελούν έμπνευση.

«Τα κορίτσια ήταν πάντα σε θέση να παίξουν διαφορετικούς ρόλους και σταδιοδρομίες με τη Μπάρμπι. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα δώσουμε στις κούκλες τον ρόλο πραγματικών γυναικών για να τους θυμίζουμε πως μπορούν να είναι οτιδήποτε», δήλωσε σε δελτίο τύπου η αντιπρόεδρος και γενική διευθύντρια της εταιρείας, η Λίσα ΜακΝάιτ.

Κάθε κούκλα από τη συλλογή «Εμπνευσμένη Γυναίκα», περιέχει εκπαιδευτικές πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο η κάθε γυναίκα συνέβαλε στη διαμόρφωση της κοινωνίας. Η σειρά αποτελείται από ιστορικά και μοντέρνα πρόσωπα. Στη συλλογή περιλαμβάνονται η Αμέλια Έρχαρτ, η πρώτη γυναίκα που πέταξε στον Ατλαντικό Ωκεανό και η φρίντα Κάλο, η διακεκριμένη Μεξικανή καλλιτέχνης και ακτιβίστρια. «Παρόλο που η σειρά έχει μόνο τρεις κούκλες μέχρι στιγμής, η σύνθεση θα αυξηθεί με την κυκλοφορία νέων προσώπων», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας Ματέλ.

Η Μπάρμπι έκανε νέες προσθήκες στο πρόγραμμα Σέρο που ξεκίνησε το 2015. Έχουν τιμηθεί ήδη κάποιες ξεχωριστές γυναίκες όπως οι Ιμπντιχάζ Μουχάμαντ, Μίστι Κόπλαντ, Άβα Ντουβερνάι, Έβα Σεν και Άσλεϊ Γκράχαμ. Επιπλέον, προστέθηκαν και σύγχρονες φιγούρες όπως η χρυσή Ολυμπιονίκης Χλόη Κιμ και η παγκοσμίου φήμης σεφ Χέλεν Νταρόζ.

Παρακάτω θα δείτε τις νέες κούκλες που έχουν δημιουργηθεί προς τιμήν σημαντικών γυναικών. Η απόφαση αυτή έχει δημιουργήσει αντιπαραθέσεις με θετικές αλλά και αρνητικές αντιδράσεις.

Η εταιρεία κυκλοφόρησε μια σειρά από κούκλες που βασίζονται σε εμπνευσμένες γυναίκες από το παρελθόν και το παρόν.

Συγγραφέας: aggeliki
Ετικέτες

Login

Lost your password?

Send this to friend