Άρχισε εν μέσω αντιδράσεων το ετήσιο κυνήγι δελφινιών στην Ιαπωνία

Άρχισε εν μέσω αντιδράσεων το ετήσιο κυνήγι δελφινιών στην Ιαπωνία

Αρχική News Άρχισε εν μέσω αντιδράσεων το ετήσιο κυνήγι δελφινιών στην Ιαπωνία

Ξεκίνησε την Τρίτη μία από τις πιο απάνθρωπες παραδόσεις παγκοσμίως, η οποία έχει εγείρει την κατακραυγή της υφηλίου: λαμβάνει χώρα στο ψαροχώρι Ταϊτζί της Ιαπωνίας, όπου δεκάδες ψαρόβαρκες παγιδεύουν σε έναν ορμίσκο και σφάζουν μέσα σε μία θάλασσα αίματος εκατοντάδες δελφίνια.

Μία παραδοσιακή πρακτική που έχει ξεσηκώσει την παγκόσμια κατακραυγή από τη διεθνή κοινή γνώμη και περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο econews.gr:

-Μέλη της οργάνωσης προστασίας της θαλάσσιας ζωής, Sea Shepherd που παρακολουθούν την ετήσια σφαγή των δελφινιών στο Ταϊτζί της ανατολικής Ιαπωνίας, στον Ειρηνικό Ωκεανό, ανέφεραν ότι το μακελειό ξεκίνησε στις 7.30 το πρωί, τοπική ώρα, με θύματα 250 δελφίνια.

Τα δελφίνια είχαν αιχμαλωτιστεί σε όρμο κοντά στην πόλη ακριβώς με τον τρόπο που περιγράφει η συγκλονιστική ταινία-μαρτυρία «The Cove».

Περισσότερα από 50 θαλάσσια θηλαστικά, συμπεριλαμβανομένου ενός σπάνιου νεογνού-αλμπίνο, επιλέχθηκαν για να πωληθούν σε ενυδρεία και ζωολογικά πάρκα σε όλο τον κόσμο με τίμημα εκατομμυρίων Ευρώ.

Τα υπόλοιπα σφαγιάζονται για το κρέας τους παρότι έχει αποδειχθεί ότι η κατανάλωσή του είναι επιβλαβής για τον ανθρώπινο οργανισμό. Το κρέας του δελφινιού είναι πέντε φορές πιο τοξικό από τα όρια που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Οι ψαράδες χτυπούν από τις βάρκες τους μεταλλικά κύμβαλα αποπροσανατολίζοντας το υπερευαίσθητο σόναρ των δελφινιών και έτσι αιχμαλωτίζουν ολόκληρα κοπάδια σε αβαθή σε όρμο του Ταϊτζί.

Λίγες μέρες μετά ξεκινάει το μακελειό καθώς τα σκοτώνουν με τα ίδια τους τα χέρια. Τα χτυπούν με ατσάλινα καμάκια στη σπονδυλική στήλη και τα αφήνουν να αιμορραγήσουν μέχρι θανάτου.

Οι Ιάπωνες υποστηρίζουν ότι οι πληθυσμοί του ρινοδέλφινου δεν κινδυνεύουν, ότι το κυνήγι του αποτελεί σημαντική πηγή εισοδήματος για τους κατοίκους του Ταΐτζι και ότι προστατεύει τα υπόλοιπα ιχθυαποθέματα.

Το Ταϊτζί θεωρείται ως η «πνευματική έδρα» της φαλαινοθηρίας στην Ιαπωνία με το κυνήγι της φάλαινας να χρονολογείται από τον 17ο αιώνα. Ωστόσο, ο κλάδος της φαλαινοθηρίας παρουσιάζει πτώση μετά την παγκόσμια απαγόρευση της δραστηριότητας για εμπορικούς σκοπούς το 1986. Τα δελφίνια και άλλα μικρά κητώδη δεν καλύπτονται από την απαγόρευση.

Δείτε τις φρικώδεις εικόνες και τα ρεπορτάζ που ακολουθούν:

Το «λουτρό» αίματος στη θάλασσα του Ταϊτζί θα διαρκέσει περίπου έξι μήνες. Ομάδες ακτιβιστών έχουν ήδη ξεκινήσει να καταφθάνουν στην περιοχή για να καταγγείλλουν τις αποτρόπαιες ενέργειες.

Οι περιβαλλοντολόγοι λένε ότι το κυνήγι είναι εξαιρετικά σκληρό και ότι τα δελφίνια μπορεί να χρειαστούν έως και 30 λεπτά για να πεθάνουν από ασφυξία ή πνιγμό. Ωστόσο, οι ψαράδες που συμμετέχουν στο κυνήγι υποστηρίζουν που η επιβίωσή τους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το εμπόριο των ζώων αυτών.

Η ζήτηση για το κρέας των δελφινιών και των φαλαινών μειώθηκε τα τελευταία χρόνια καθώς έχει διαπιστωθεί ότι εμφανίζει αυξημένα επίπεδα υδραργύρου.

Τα ζώα που παγιδεύονται ζωντανά και πωλούνται σε θαλάσσια πάρκα έχουν πολύ υψηλότερη τιμή από το κρέας, ωστόσο υπάρχει αυξανόμενη πίεση στα πάρκα να μην αγοράζουν δελφίνια που έχουν συλληφθεί στο Ταϊτζί.

 

Συγγραφέας: xristis2
Ετικέτες

Login

Lost your password?

Send this to friend