Τσίπρας: Κάτι σαν Αριστερά!

Τσίπρας: Κάτι σαν Αριστερά!

Αρχική Το Blog μου Τσίπρας: Κάτι σαν Αριστερά!

Η έννοια της αριστεράς στην Ελλάδα τα τελευταία τουλάχιστον χρόνια πέρασε από πολλά στάδια. Αποθεώθηκε, αποκαθηλώθηκε, υπερκαταναλώθηκε, στιγματίστηκε και εν τέλει όπως δείχνουν τα πράγματα εξαϋλώθηκε. Είναι άραγε αυτό το μεγαλύτερο πολιτικό κακό που έχει προκαλέσει ο Αλέξης Τσίπρας; Μάλλον ναι!

Βάσισε μια ολόκληρη πολιτική εκστρατεία πάνω σε μια λέξη «αριστερά» πάνω στην οποία ακούμπησε χιλιάδες έννοιες –ελπίδα, αλλαγή, δημοκρατία, ισονομία- που η κάθε μια ξεχωριστά καταπλάκωσαν όλα τα όνειρα των Ελλήνων πολιτών. Είναι σίγουρο το μεγαλύτερο σφάλμα του, το οποίο χρεώνεται προσωπικά. Κατάφερε να εξισώσει την αριστερά με όλο το αμαρτωλό πολιτικό παρελθόν. Λαμόγια, κομπίνες, κομματόσκυλα, οικονομικές ατασθαλίες, πολιτική αυτοματισμού! Σαν να μην άλλαξε τίποτα, σαν μην κατάλαβε και ο ίδιος πως έγινε ένας με παρελθόν. Σαν να ήθελε ο ίδιος να μπει στο ίδιο πολιτικό κάδρο με ότι διέλυσε αυτή την χώρα. Η Αριστερά της προόδου, ο Συνασπισμός που μεταλλάχθηκε σαν ιος και έγινε ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός της κοσμεί το πολιτικό κάδρο της Μεταπολίτευσης μαζί με τους Παπανδρέου πατέρα και υιό, Καραμανλή θείο και ανιψιό, Σημίτη, Μητσοτάκης. Έγιναν όλοι ένα, ποτέ κανείς δεν κατάλαβε πως φτάσαμε να μην μπορούμε να τους ξεχωρίσουμε, πως ο Τσίπρας έγινε ένα με τον Σημίτη.

Το θέμα είναι αλλού ένας ήσουν πραγματικά αριστερός και η εξουσία κατάφερε να σε μολύνει και να κοιτάς τον κόσμο από τον ψηλό σου θρόνο ή εάν πάντα ήσουν λάγνος της εξουσίας κάτω από ένα φθηνό αριστερό μανδύα.

Ξέρεις ποιο είναι το μοιραίο λάθος, ότι έγινε στο άλλοθι του φασισμού στην χώρα, το άλλοθι της ακροδεξιάς, το άλλοθι όλων όσων κατηγορούν όχι εσένα αλλά συλλήβδην μια ολόκληρη ιδέα την Αριστερά.

Έχεις καταλάβει πως άνθρωποι που μόνο στην σκέψη να ψηφίσουν Δεξιά μούδιαζε το χέρι τους, τώρα περιμένουν την στιγμή που θα γίνουν οι εκλογές για να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία!

Δεν είσαι μόνο εσύ που έσπασε το μάρμαρο της Αριστεράς που είχε πάνω του γραμμένο όλους τους αγώνες, τους νεκρούς, τις νίκες της Αριστεράς αλλά και όλοι εκείνοι που στέκονται δίπλα σου με αλαζονεία και υπεροψία αφού πλέον είναι ΕΞΟΥΣΙΑ

Για ποια εξουσία όμως παλεύεις; Για την εξουσία που «μόχθησε» ο Τσαουσέσκου; Και εκείνος έλεγε ότι είναι κομουνιστής και έκανε τα πάντα για να δεινοπαθεί το έθνος του και ζούσε για την στιγμή που θα έβγαινε στο μπαλκόνι με το πλήθος να παραληρεί… αναγκαστικά.

Έγινες από τον αγαπημένο ελπιδοφόρο πολιτικό όλων, νέων, ηλικιωμένων, φτωχών, πλούσιων, σε ένα σκληρό πρωθυπουργό που ασχολείται μόνο με αριθμούς, μέτρα, αγνοώντας τα αληθινά προβλήματα, τους ανθρώπους και την χαμένη Ελπίδα τους.

Ξεκίνησες ως η Ελπίδα της Αριστεράς  μην επιτρέψεις στον εαυτό σου να γίνει ο μοιραίος άνθρωπος μιας ολόκληρης ιδεολογίας.

 

Σωτήρης Καραμίντζας
14441045_565101887014345_4581656867217107454_n

Συγγραφέας: z80535skar
Ετικέτες

Login

Lost your password?

Send this to friend